9 верес. 2019 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

268

0

Дітей годували з підлоги, як котенят: Педос розповів про справу з порно і катуванням 3-річної дівчинки і 5-річного хлопчика

Дітей годували з підлоги, як котенят: Педос розповів про справу з порно і катуванням 3-річної дівчинки і 5-річного хлопчика

Деталі резонансної справи, коли у Вінниці 32-річний чоловік катував дітей та знімав їх у порно.


Дітей годували з підлоги, як котенят: Педос розповів про справу з порно і катуванням 3-річної дівчинки і 5-річного хлопчика

9 вересня начальник ГУ Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос розповів деталі резонансної справи, коли у Вінниці 32-річний чоловік катував двох малих дітей та знімав їх у порно. Як відомо, 7 серпня підозрюваного знайшли повішаним на простирадлі в камері тимчасового тримання. Головний поліцейський Вінниччини зазначає, що в камері підозрюваний був сам та наголошує, що слідчі мали всі докази проти підозрюваного у катуванні дітей та виготовленні та розповсюдженні дитячого порно.

«Оперативники встановили, що чоловік під час сварки наносив удари 3-річній доньці у вигляді ударів рукою по голові. А також душив їх. Одразу було прийняте рішення про негайне його затримання. За такі дії Кримінальним Кодексом передбачена міра покарання до 10 років позбавлення волі. Крім цього органами слідства було встановлено, що він і раніше бив дітей», – зазначив Юрій Педос.

5 вересня 32-річний чоловік був затриманий у Вінниці бійцями спецпідрозділу «Корд». Під час санкціонованого обшуку, слідчі відділу злочинів, скоєні проти життя особи, у затриманого були вилучені електронні пристрої та носії з матеріалами, які містять ознаки дитячої порнографії. Відомості про події були внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 4 ст. 301 ККУ.

Дітей годували з підлоги, як котенят: Педос розповів про справу з порно і катуванням 3-річної дівчинки і 5-річного хлопчика

До того з’ясувалося, що затриманий раніше потрапляв у поле зору поліції за аналогічні злочини – в 2016 році з ввезення, виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів з метою швидкого збагачення. Відносно цього чоловіка було відкрито кримінальне провадження. Під час санкціонованого обшуку, у нього вилучили електронні пристрої та носії з матеріалами, які за висновками комп’ютерної та мистецтвознавчої експертиз містять ознаки порнографії. В тому числі і дитячої. Однак, на той час правопорушнику не було доведено фактів її розповсюдження.

Юрій Педос зазначив, що чоловік знайомився із самотніми жінками, які виховують дітей, та пропонував їм робити і надсилати йому порнографічні фото дітей, а також розміщував оголошення про те, що візьме до себе на тимчасове проживання жінку з малолітньою дитиною.

«В ході досудового розслідування цього разу, встановлено, що затриманий в групах мобільних додатків, розповсюджував фото- та відеоматеріали, які містять дитячу порнографію. За проведення слідчо-розшуковим діям, працівниками управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП у Вінницькій області, було встановлено, що зловмисник у соцмережах знайомився із самотніми жінками, які виховують малолітніх дітей. Він пропонував їм робити і надсилати йому порнографічні фото та відео із зображенням своїх дітей. Розміщував оголошення про те, що візьме до себе на тимчасове проживання жінку з малолітньою дитиною.

Поліцією було встановлено, що затриманий близько року тому в мережі інтернет познайомився із 21-річною жителькою Київської області, яка виховує сина віком 2,5 років. Під час спілкування з даною жінкою, він пропонував та в подальшому отримував фото її оголеного сина. А також запропонував приїхати до неї, напоїти дитину алкоголем та вступити з нею і хлопчиком у статевий зв’язок», – зазначив Педос.

Дітей годували з підлоги, як котенят: Педос розповів про справу з порно і катуванням 3-річної дівчинки і 5-річного хлопчика - фото 2

6 вересня за місцем проживання жінки, було проведено санкціонований обшук. В неї вилучені мобільний телефон з фотографіями. Жінка зізналась, що вони із затриманим домовились обмінюватись фото із зображенням оголених дітей. Чоловік наполягав, щоб вона надсилала фото свого оголеного сина, а він також надсилав їй порнографічні фото, на яких, на її думку, були зображені його діти. Навіщо це їм – пояснити вона не змогла.

7 вересня, Вінницький міський суд взяв під варту 32-річного зловмисника, підозрюваного у розповсюджені дитячої порнографії та катуванні своїх малолітніх дітей. Після проведення суду, в ізолятор тимчасового тримання, в одиночній камері, чоловік вчинив самогубство – повісився на простирадлі. Йому намагалися надати медичну допомогу, оскільки в ще був пульс, але він помер. Наразі проводиться досудове розслідування. Буде призначено та проведено ряд експертиз за результатами яких буде встановлено походження матеріалів, що містять дитячу порнографію. Правова оцінка діям киянки, буде надана під час досудового слідства.

Діти, над якими проводили насилля, зараз перебувають в дитячих закладах. Їм надають психологічну допомогу. Як повідомив Педос, умови, в яких жили діти – були жахливими. Чоловік годував дітей з підлоги маленькими порціями.

«Братик із сестричкою наразі перебувають в дитячих закладах. Їм надана психологічна допомога, а також зараз буде проведена судово-психологічна експертиза. З дітьми працюють психологи. Поліція забезпечила дітей одягом, іграшками. Дітям потрібно пройти адаптацію, оскільки ті умови, в яких вони жили – жахливі. Не було ні стільців, ні стола. На підлозі стояли миски і він з них годував дітей. Коли ми проводили обшук, все це бачили. Коли сусідка запропонувала дітям щось перекусити, то було таке враження, наче вони вперше в житті бачать їжу. Діти підтримують з усіма контакт, ми взяли їх під опіку», – додає Юрій Педос.

Дітей годували з підлоги, як котенят: Педос розповів про справу з порно і катуванням 3-річної дівчинки і 5-річного хлопчика - фото 3

По матеріалах справи буде проводитися додаткове слідство і вивчення кола чоловіка, хто з ним підтримував контакти з рідних, які його відвідували. Крім того, поліцією будуть перевірятися інші жінки, з якими підтримував зв’язок чоловік на причетність їх до вчинення злочинів.

Мама дітей позбавлена батьківських прав. Поліцейські також будуть спілкуватися із соціологічним службам, які повинні були перевіряти дану сім’ю, контролювати, як чоловік виховує малолітніх дітей.

«Зараз для нас головне – з’ясувати відносини з жінкою, в якої ми проводили обшук в м. Київ. Вже встановлено тих жінок, з якими він раніше переписувався. Треба надати оцінку їхнім діям і перевірити умови виховання їхніх дітей. Це була не одна жінка. Їх кілька», – додав Юрій Педос.

Вінниця.info, фото поліції