15 трав. 2017 17:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

81

0

Діти Вінниччини стануть журі на четвертому Міжнародному дитячому кінофестивалі

Діти Вінниччини стануть журі на четвертому Міжнародному дитячому кінофестивалі

 У Вінниці безкоштовно покажуть найкращі дитячі фільми 2016 року різних країн світу    


Діти Вінниччини стануть журі на четвертому Міжнародному дитячому кінофестивалі

З 26 травня по 4 червня в Україні стартує четвертий міжнародний  «Чілдрен Кіно фест». Він охопить 20 міст по всій Україні. До їхнього числа також увійшла і Вінниця. Покази будуть проходити у кінотеатр «Родина» по вул. Миколи Оводова, 47).

З 15 травня стартувала реєстрація на безкоштовні перегляди. Частина місць також  виділяється організованим групам глядачів із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

До конкурсної програми IV Фестивалю увійшли сім фільмів, які були оцінені найвищими кіно-преміями Європи та світу. До прикладу, «Чілдрен КіноФест - 2017» відкривається французькою анімаційною стрічкою «Життя кабачка». Фільм про дружбу підлітків отримав премію «Сезар» за найкращий дебют та оригінальний сценарій. Він також був номінований на премію «Оскар».

«Представлені роботи цьогорічної програми розраховані для глядачів від 4 років. Їх відбирали на найбільших європейських кінофорумах. Однією з головних подій нинішнього року стане показ фіналістів конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років. Десять картин-номінантів буде показано на великому екрані у присутності авторів, а спеціальне журі обере серед них переможця», - повідомляють організатори.

У програмі також: Фентезі «Хлопчик у золотих штанях» спільного дансько-шведського виробництва здобув приз глядацьких симпатій на найбільшому європейському кінофестивалі для дітей Cinekid. За сюжетом, герой знаходить чарівні штані, з кишені яких можна нескінченно виймати грошові купюри.

Вперше представлено фільм з Латвії. «Люблю тебе, мамо» – повчальна історія про те, як маленька брехня може призвести до серйозних наслідків. Стрічка Яніса Нордса була високо оцінена критиками – фільм отримав премію дитячої секції Generation Kplus Берлінського кінофестивалю й був висунутий від Латвії на «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою.

Стрічка «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» з Великої Британії стала екранізацією бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг.

Комедія «Вперед, до школи!» з Данії розповість про хлопчика, чиє головне правило – порушувати правила дорослих.

Мультфільм «Маленький монстр» від шведського ілюстратора, режисера і сценариста Теда Сигера – це історія про клан чарівних чудовиськ, які чекають на поповнення у родині.

Україну у конкурсі фестивалю представляє фентезі-мультфільм «Микита Кожум'яка». Казка Манука Депояна, яка зібрала на батьківщині понад 11 млн. гривень, також вийшла в прокат у Польщі й Туреччині, а тепер побореться за глядацькі симпатії гостей «Чілдрен Кінофесту».

Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням – на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.

«Поза конкурсом на маленьких глядачів чекає екскурсія до витоків кіно разом зі стрічкою «Люм'єр!». Колекцію відреставрованих робіт братів Люм'єрів склав Тьєррі Фремо – директор Каннського кінофестивалю і один з головних кіноманів світу. Разом із його коментарями старовинні фільми перетворюються на сучасну комедію, яка розсмішить і дорослих, і дітей.

Традиційно, на закритті фестивалю буде показано володаря Гран-прі попереднього року. Цього разу глядачі побачать угорський фільм «Лапа» Роберта-Адріана Пежо, заснований на реальних подіях. Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Одним із головних показів нинішнього року стане добірка стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів, який був оголошений восени. 10 найкращих картин-конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі обере серед них переможця», - зауважують організатори.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ У ВІННИЦІ :

(кінотеатр «Родина», вул. Миколи Оводова, 47).

ВСІ ПОКАЗИ НА 9:30 РАНКУ

27 травня - «Життя кабачка» 8+, 66 мин.

28 травня - «Хлопчик у золотих штанях» 6+, 99 мин.

29 травня - «Люблю тебе, мамо»  12+, 83 мин.

30 травня - «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу»  7+, 98 мин.

31 травня - «Вперед, до школи!»  5+, 76 мин.

1 червня - «Маленький монстр»  4+, 72 мин

2 червня - «Микита Кожум'яка» 5+, 85 мин.

3 червня - «Люм'єр!» 10+, 90 мин.

4 червня -  «Лапа» 7+, 92 мин.

Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Зареєструватися може кожен охочий –  для цього потрібно обрати фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму.

Традиційно глядачі виступають у ролі журі фестивалю, віддаючи свої голоси за вподобані картини. Переможця міжнародного конкурсу буде обрано шляхом підрахунку глядацьких голосів. 

У 2016 році фестиваль відбувся у 18 українських містах, від мільйонників до районних центрів, і зібрав понад 30 000 глядачів.

Вінниця.info

title