26 січ. 2018 12:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

25

0

Діти з родин учасників АТО харчуватимуться у дитсадочках безкоштовно

Діти з родин учасників АТО харчуватимуться у дитсадочках безкоштовно

 Діти родин учасників АТО з Віннччини харчуватимуться у дитсадочках безкоштовно


Діти з родин учасників АТО харчуватимуться у дитсадочках безкоштовно

 На першій в цьому році сесії міської ради, яка відбулась 26 січня 2018 року, депутати затвердили рішення щодо безоплатного харчування у садочках дітей учасників АТО, передачу шести земельних ділянок у власність учасникам бойових дій АТО та ще однієї – члену сім’ї загиблого. Серед іншого було затверджено концепцію Програми «Місто за рівність» та ряд інших важливих питань.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької міської рaди.

Одним з рішень сесії було внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2018 рік. Йдеться про те, що зекономлені кошти державних субвенцій переходять із збереженням цільового призначення на 2018-й рік. Вільний залишок коштів за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток становить майже  7 млн грн.

Їх планується направити на реконструкцію будівель (термомодернізацію) ДНЗ №17 (вул. Чумацька,268), школи №33 (вул. В.Порика, 20), добудову головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, реконструкцію аеродрому КП «Аеропорт Вінниця».

Також за рахунок залишку субвенції з державного бюджету місцевим на реформування регіональних систем охорони здоров’я по проекту з Міжнародним банком реконструкції та розвитку кошти будуть направлені на будівництво Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології.

Також депутати затвердили Концепцію Програми «Місто за рівність»  на період до 2023 року. Цей документ був розроблений спільно з громадськими організаціями, науковцями, експертами. Нагадаємо, що Вінниця – єдине місто, яке приєдналося до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків (у червні 2017 року). Цей крок був для міста принциповим з метою впровадження європейських стандартів рівності у всіх аспектах життя: політичному, економічному, соціальному і культурному, щоб і чоловіки, і жінки на рівних умовах брали участь у важливих рішеннях в житті міста. Наступним кроком буде розробка плану дій для досягнення рівності в установах і організаціях, щоб Вінниця згідно з програмою, була містом без дискримінацій.

Також на сесії прийняте рішення, яке стосується дітей родин учасників АТО. «Це важливе рішення, завдяки якому діти з сімей учасників АТО харчуватимуться у дитячих садочках безкоштовно», – каже міський голова Сергій Моргунов. Ці витрати покриватиме міський бюджет.

Депутати підтримали й рішення що стосується передачі земельних ділянок у власність учасникам бойових дій АТО – 6 земельних ділянок та 1 земельна ділянка члену сім’ї загиблого. Нагадаємо, що у 2017 році було передано у власність учасникам АТО 204 ділянки, сім’ям загиблих учасників АТО - 7 земельних ділянок.

Вiнниця.info