13 січ. 2015 16:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

60

0

Дітріх Хайм розповів, чим Вінниччина отримала прихильність Австрії

Дітріх Хайм розповів, чим Вінниччина отримала прихильність Австрії

 Вінницю відвідав Посол Австрії Дітріх Хайм


Дітріх Хайм розповів, чим Вінниччина отримала прихильність Австрії

 13 січня відбулась офіційна зустріч представників влади Вінниччини з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом.

Голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник подякував Послу Австрії за увагу до нашого регіону та розповів про основні кроки на шляху реформування, які необхідно здійснити Україні найближчим часом.

«Саме ваша країна є другою за об’ємами інвестицій в економіку області. Досить потужним є товарообіг між нашими країнами. І я сподіваюся, що великий потенціал нашої області, особливо в аграрній галузі, буде і надалі слугувати для розвитку взаємовигідної співпраці», - зазначив Анатолій Олійник.

В свою чергу заступник Вінницького міського голови Вінниці Валерій Коровій нагадав, що австрійські підприємства («Пфаннер», «Лука» та інші) на Вінниччині були першими потужними інвестиційними проектами.

Дітріх Хайм розповів, чим Вінниччина отримала прихильність Австрії

Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм зазначив що попри важку ситуацію в країні, є достатньо причин щоб дивитись на розвиток Вінниччини з оптимізмом.

«У Вінницькому регіоні Австрія своїми інвестиціями представлена вже багато років, має чимало інвесторів і досить активно працює в економічній сфері. Останнім часом ми відзначаємо ріст експорту з України в країни Європейського Союзу, і Вінницька область робить свій внесок у зростання експортного потенціалу. Протягом найближчих тижнів я запланував відвідати у Вінницькій та Житомирській областях фірми, які посилено працюють на експорт. Багато з них мають і австрійських інвесторів. Важливість цих фірм в тому, що завдяки їм можуть бути створені нові робочі місця для переміщених осіб, що забезпечить їхнє життя»,- сказав посол.

Дітріх Хайм розповів, чим Вінниччина отримала прихильність Австрії - фото 2

Також Вольф Дітріх Хайм зазначив, що Вінниччина має гарну репутацію в австрійців.

«Вінниччина має гарну репутацію в Австрії і заробила її тим що активно допомагала облаштуванню внутрішньо-переміщених осіб - Кримських татар та переселенців зі Сходу, та наданням медичної допомоги пораненим в АТО», - сказав Вольф Дітріх Хайм.

Дітріх Хайм розповів, чим Вінниччина отримала прихильність Австрії - фото 3

ВИННИЦА.info