10 берез. 2021 13:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

355

0

Дівчина зі Жмеринки, яка бере участь в проекті «Від пацанки до панянки», розплакалась, бо не вміла читати

Дівчина зі Жмеринки, яка бере участь в проекті «Від пацанки до панянки», розплакалась, бо не вміла читати

Це стало зрозуміло, коли Ірина приймала присягу «Школу леді», намагаючись зачитати її


Дівчина зі Жмеринки, яка бере участь в проекті «Від пацанки до панянки», розплакалась, бо не вміла читати

На телеканалі «Новий канал» вийшов другий випуск телешоу «Від пацанки до панянки». Як писала Вінниця.info, учасницею п’ятого сезону телевізійного проекту стала 18 річна Ірина Бакуліна, на прізвисько «Бакуля» зі Жмеринки. Ірина з неблагополучної сім’ї, тому її вихованням займались бабуся та дідусь. В другому випуску проекту з’ясувалось, що дівчина не вміє читати. Це стало зрозуміло, коли Ірина приймала присягу «Школу леді», намагаючись зачитати її.

Дівчина часто прогулювала навчання у школі та ПТУ, що не могло не позначитись на інтелектуальному розвитку Ірини.

На проекті «Бакуля» відмітилась агресивною поведінкою, а через залежність від алкоголю та наркотиків, дівчина опинилась в номінації на виліт в перший же день. Однак викладачі зі «Школи леді» вирішили дати Ірині шанс на зміни.

«Мені потрібна допомога, щоб я перестала пити та вживати наркотики. Перший раз в житті я реально подумала про себе. Я хочу навчитися граматики й бути начитаною» - сказала Ірина Бакуліна .

Дівчина зі Жмеринки, яка бере участь в проекті «Від пацанки до панянки», розплакалась, бо не вміла читати

Коли Ірина, як і решта учасниць телешоу, зачитувала свою присягу, викладачі зрозуміли, що дівчина не вміє читати.

«Просто у нас з першого по четвертий клас була така вчителька, яка завжди кричала – говорить, не стримуючи сліз Ірина Бакуліна. – Це Олена Олексіївна. Я боялась читати. А ще ситуації вдома між батьками. Я тоді почала заїкатись і в мене виникли проблеми із психікою».

Керівники проекту заявили, що це перший випадок, коли учасниця не вміє читати, в історії телешоу «Від пацанки до панянки».

«Це педагогічна запущеність. Є вчителі, які не тільки допомагають, але й шкодять» - відповіла на побачене директорка «Школи леді» Тетяна Мокріді.

Тетяна Мокріді навіть зробила окрему публікацію на цю тему на своїй сторінці у фейсбуці, закликавши вчителів та батьків не кричати на своїх батьків.

«Коли я почула, як читає Ірина Бакуліна, була шокована. Якщо слово «читає» в цьому випадку доречно. Дівчині 18 років, вона учасниця проекту «Від пацанки до панянки». Хіба це можливо в епоху діджиталізації? Виявляється, можливо...Якщо вчителька кричала на дитину так, що та отримала величезний переляк і боялася взяти книгу в руки. А рідним було байдуже як росте і вчиться їхня мала. Психіка дитини може виявитися кришталевою вазою, яку треба буде роками збирати з крихких уламків» - написала Тетяна Мокріді.

Дівчина зі Жмеринки, яка бере участь в проекті «Від пацанки до панянки», розплакалась, бо не вміла читати  - фото 2

За словами керівниці «Школи леді» з дівчиною 5 місяців працювали психологи та лікарі. Тепер Ірина не боїться книг та людей.

«Дівчина демонструє в соцмережах фото з книгою. А тоді вона плакала без зупину і потребувала обіймів. В неї попереду ще довгий шлях роботи над собою. Будьте уважними до своїх і чужих дітей. І НЕ КРИЧІТЬ!» - звертається у своїй публікації до вчителів та батьків Тетяна Мокріді.

Дівчина зі Жмеринки, яка бере участь в проекті «Від пацанки до панянки», розплакалась, бо не вміла читати  - фото 3

Дівчина зі Жмеринки, яка бере участь в проекті «Від пацанки до панянки», розплакалась, бо не вміла читати  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото та відео «Нового каналу»

title