24 берез. 2016 18:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

133

0

Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента

Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента

 Марина Порошенко відвідала показ дизайнери з Вінниці


Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента

23 березня Голова Благодійного Фонду Порошенка, дружина Президента Марина Порошенко разом зі своїми дітьми відвідала показ колекції одягу ручної роботи дизайнери з Вінниці Людмили Бушинської. Показ пройшов як благодійна акція на підтримку ІІ Всеукраїнського пісенного Фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями. Захід відбувався у рамках Ukraine Fashion Week.

Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Зібрані від благодійного показу кошти підуть на проведення пісенного конкурсу, який відбудеться 26-27 травня у м. Вінниця. Переможці представлятимуть Україну на ювілейному ХХ пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі» у Республіці Польща в липні цього року.

За словами Марини Порошенко, ідея проведення заходів на підтримку дітей з особливими потребами – дуже актуальна: «Мені дуже приємно, що з часом з’являється все більше однодумців у прагненні допомагати таким дітям. Я щиро вдячна Людмилі Бушинській за чудову ініціативу проведення пісенного конкурсу «Золотий птах». Це важливо не лише для особливих дітей, це важливо для всіх нас. У грудні разом зі своїми дітьми ми організовували концерт «З теплом у серці!» за участю і для дітей з особливими потребами. З власного досвіду можу сказати, що такі заходи дуже потрібні в контексті побудови інклюзивного суспільства».

Під час презентації колекції Людмила Бушинська наголосила, що мета заходу – звернути увагу всієї країни на те, що наша сила сьогодні в єдності та розвитку культури, в мирному та милосердному об’єднанні зусиль для відродження України — «країни, в якій люди з обмеженими можливостями та фізичними вадами будуть почувати себе повноцінними громадянами. Жити, працювати і творити майбутнє нашої країни».

Колекцію одягу створено для усієї родини із використанням натуральних тканин: ексклюзивного шовку, бавовни, шерсті, кашеміру та домотканих тканин. Вона являє собою єдиний казковий світ у яскравих чаруючих барвах, у переливі бісеру, каміння та ручної вишивки, із доповненням виробів із натурального хутра. Під час показу на одному подіумі зустрілися традиції та сучасність.

Спеціально для Фестивалю-конкурсу «Золотий птах» вінницька письменниця Галина Крюк написала однойменну казку. За змістом казки саме Золотий Птах – символ добра, милосердя, людяності – допомагає знайти в кожній дитині частку золота своєї душі, талант і піднятися на пісенний Олімп.

Засновниками та організаторами Фестивалю-конкурсу є громадська організація «Центр «Культурна стратегія - ХХI», торгова марка «RUTA» та Регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-Шик» при всебічному сприянні Департаменту культури Вінницької міської ради.

Людмила Бушинська і Марина Порошенко

Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента

Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента - фото 2

Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента - фото 3

Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента - фото 4

Дизайнер з Вінниці під час Ukraine Fashion Week провела благодійну акцію. ЇЇ підтримала дружина Президента - фото 5

ВИННИЦА.info, фото з сайту президента