19 берез. 2020 17:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

41

0

Для комунальників та лікарів Вінниці з резерву виділили 84 тисячі марлевих пов’язок

Для комунальників та лікарів Вінниці з резерву виділили 84 тисячі марлевих пов’язок

Резевні пов'язки залишались ще з 2009-го року


Для комунальників та лікарів Вінниці з резерву виділили 84 тисячі марлевих пов’язок

Впродовж останніх трьох днів міськрада з резерву виділила 84 тисячі марлевих пов’язок. Першочергово їх отримали медичні заклади та комунальні служби, які забезпечують життєдіяльність міста. Також засоби захисту надійшли також працівникам національної та патрульної поліції, Муніципальної варти, які перевіряють установи, підприємств та організацій щодо виконання обмежувальних заходів у зв’язку з карантином.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

«На сьогоднішній день нами видано близько 84 тисяч марлевих пов’язок. Їх насамперед передали у лікувальні заклади та підприємства, установи і організації, які забезпечують життєдіяльність міста. Більшість з них, це 70 тисяч, передали медичним працівникам», – розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи міської ради Олег Парфілов.

Крім комунальних служб та підприємств-надавачів послуг (Вінницяміськтеплоенерго, облводоканал, «ЕкоВін», Шляхове управління, КП «Вінницька транспортна компанія», управляючі компанії, АТ «Вінницяобленерго» та ін.), пов’язки отримали працівники соціальних служб. А також національної і патрульної поліції, Муніципальної варти, які у складі мобільних бригад проводять перевірки у місті щодо дотримання правил карантину суб’єктами господарювання, установами, підприємствами та організаціями.

Цей резерв залишився з 2009 року, коли в країні був карантин через атипову пневмонію. Тоді на замовлення Вінницької міської ради швейними підприємствами міста виготовлялись марлеві пов’язки. 16 березня, після чергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо заходів по протидії поширенню коронавірусу, з цього резерву за заявками керівників установ та підприємств життєзабезпечення міста почали видачу пов’язок.

Нагадаємо, раніше в області прийняли рішення про передання 250 тисяч масок в районні лікувальні заклади.

Вінниця.info