21 серп. 2020 12:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

87

0

Для лікування хворих на COVID-19 у Вінницькій області розгорнули додаткові ліжка

Для лікування хворих на COVID-19 у Вінницькій області розгорнули додаткові ліжка

В Україні буде введено додаткові лікарні для лікування хворих на коронавірус


Для лікування хворих на COVID-19 у Вінницькій області розгорнули додаткові ліжка

У семи регіонах України буде введено додаткові лікарні для лікування хворих на коронавірус. До переліку областей увійшла і Вінницька. Так у Вінниці планують залучити два відділення у Вінницькій міській клінічній лікарні №1 – терапію та пульмонологію. Також у списку опорних лікарень Шаргородська та Бершадська.

Про це під час брифінгу 21 серпня повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«У Вінницькій області додатково долучаються опорні лікарні Шаргорода і Бершаді. У Вінниці – міська клінічна лікарня №1. Там ми залучимо ще два відділення для лікування пацієнтів на коронавірус. «Поселяти» хворих будуть у відділенні терапії та пульмонології. Відповідно 20-30 ліжок. Ми організовуємо туди маршрути кисню.

Якщо буде погіршення ситуації з коронавірусом, також будуть залучені потужності інших відділень не тільки цієї лікарні, а й інших закладів. Про це ми додатково доповімо усім вінничанам», – каже мер.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Вінницька область залишається в «зеленій» карантинній зоні.

Зелена зона передбачає:

  • перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
  • проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;
  • кінотеатри із заповненістю на 50%;
  • перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

За даними Вінницької облдержадміністрації, станом на ранок 21 серпня у Вінницькій області виявили 73 нові випадки захворювання на коронавірус. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, помер 64-річний вінничанин. Також за добу захворювання виявили серед п’яти медиків.

Вінниця.imfo