13 січ. 2022 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

108

0

Для порятунку життя дитини з Вінниці гелікоптером доправили донорський орган у Львів. Відео

Для порятунку життя дитини з Вінниці гелікоптером доправили донорський орган у Львів. Відео

У Вінниці з аеропорту до Львова відправили гелікоптер поліцейських з донорським органом для дівчинки


Для порятунку життя дитини з Вінниці гелікоптером доправили донорський орган у Львів. Відео

Після обіду 12 січня у Вінниці з аеропорту до Львова відправився гелікоптер поліцейських з донорським органом для дівчинки.

«Гелікоптер подолав відстань майже 400 кілометрів за 1,5 години - шанси врятувати дівчинці життя зросли в рази. Транспортування донорської печінки гелікоптером з Вінниці до Львова відбулось в межах програми аеромедичної евакуації, яка реалізується на Львівщині за ініціативи Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я України. Орган призначений для пересадки 11-річній дівчинці, яку прооперують у Львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги», - зазначено в повідомленні поліції Львівської області.

Як відомо, вчора у Вінницькій лікарні ім. Ющенка провели операцію з вилучення донорських органів - серця, печінки та нирок від 44-річного пацієнта. Відразу зі Львова відправили гелікоптер за ниркою та печінкою. Іншу нирку мали відправити в Київ, а операцію з трансплантації серця медики разом з фахівцями із інституту Амосова проводили у Вінницькій лікарні ім. Пирогова.

Відео, як відправляли гелікоптером донорські органи до Львова опублікував голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.


У Вінниці фактично запустили систему трансплантації.

Як відомо, в грудні минулого року вперше у Вінниці провели трансплантацію нирки, орган пересадили від мами сину. Операція пройшла успішно.

Нагадаємо, 9 червня 2021 року під час наукового форуму «Актуальні питання серцево-судинної хірургії та трансплантології в Україні» говорили про операції з трансплантації у вінницькій лікарні ім. М. Пирогова. Сергій Борзов, голова Вінницької облдержадміністрації тоді повідомив, що операції планують проводити вже в 2021 році.

У вересні з Вінниці гелікоптером відправили донорські органи для порятунку життя 4-х пацієнтів. Шанс на порятунок 12-річна дівчинка отримала завдяки мешканцю Вінницької області, чиє серце їй пересадили після згоди родичів чоловіка.

Минулого року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомляв, що МОЗ працює з Мінцифри аби у додатку «Дія» створити розділ, де можна буде залишити заяву про згоду стати донором після смерті.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info