28 трав. 2021 13:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

139

0

Для Тиврова купили сміттєвоз. Раніше сміття возили трактором

Для Тиврова купили сміттєвоз. Раніше сміття возили трактором

Для Тиврівської громади за кошти з обласного фонду охорони навколишнього середовища придбали смітєвоз


Для Тиврова купили сміттєвоз. Раніше сміття возили трактором

Для Тиврівської громади за кошти з обласного фонду охорони навколишнього середовища придбали смітєвоз. Про машину громада просила голову Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Вінницької облдержадміністрації.

«Ще одне прохання виконано! Торік, 24 липня, на виїзному прийомі громадян у Тиврові місцеві жителі попросили мене допомогти купити громаді сміттєвоз. Він уже є. – повідомляє Сергій Борзов. – Це автомобіль Белава-1500. Купили його за кошти з обласного фонду охорони навколишнього середовища – 1,3 млн. грн., також з місцевого бюджету селищна рада виділила 232,5 тис. грн. Новий сміттєвоз обслуговуватиме 12 старостинських округів та смт. Тиврів».

Досі тверді побутові відходи вивозили трактором.

«Сміттєвози є, але ще треба нам усім вчитись культурі поводження зі сміттям. Побутові відходи маємо обов’язково сортувати. – зауважив Сергій Борзов. – Вінницька область перша розробила Регіональний план управління відходами на період до 2030 року. Він пройшов стратегічну екологічну оцінку та процедуру громадського обговорення документу державного планування. Це справді важливо».

Для Тиврова купили сміттєвоз. Раніше сміття возили трактором

Для Тиврова купили сміттєвоз. Раніше сміття возили трактором   - фото 2

Довідка.

Щорічно на території області утворюється близько 2,0 млн. тонн відходів. З них, частка муніципальних (побутових) відходів складає 470,0 тис тон, або 26%, решта – це відходи переробної промисловості, сільського, лісового господарства та інші відходи.

Переробляється або спалюється менше 20% відходів, як наслідок на полігонах накопичено майже 32 мільйони тон сміття - катастрофічне навантаження на навколишнє природнє середовище.

З 2018 року Законодавством заборонено захоронення неперероблених побутових відходів. Саме задля вирішення екологічних проблем урядом прийнята Національна стратегія управління відходами до 2030 року та доручено обласним державним адміністраціям розробити регіональні плани.

Нагадаємо, два тижні тому, новий сміттєвоз купили для Копайгородської громади. Також купити машину мають для Мурованокуриловецької громади.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info