21 лип. 2020 10:37

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

314

0

Для учнів та студентів затвердили пільговий проїзд в муніципальному транспорті Вінниці

Для учнів та студентів затвердили пільговий проїзд в муніципальному транспорті Вінниці

На місяць дають 130 поїздок зі знижкою 30% для учнів та 50% - для студентів


Для учнів та студентів затвердили пільговий проїзд в муніципальному транспорті Вінниці


Виконком Вінницької міської ради 16 липня затвердив Порядок надання пільг на проїзд у міському муніципальному транспорті учням загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів та студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації. Рішення набуває чинності з 1 серпня 2020 року.

Право на пільговий проїзд в міському електротранспорті та автомобільному транспорті загального користування, який працює у звичайному режимі руху (муніципальний транспорт) мають:

  • учні загальноосвітніх шкіл денної форми навчання в розмірі 30% від загальної вартості місячного електронного проїзного квитка на 130 поїздок;
  • студенти вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації денної форми навчання та учні професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання в розмірі 50% від загальної вартості місячного електронного проїзного квитка на 130 поїздок.

Пільги надаються шляхом надання можливості учням та студентам за допомого персоналізованої муніципальної картки вінничанина (учнівської або студентської) придбати місячний електронний проїзний учнівський або студентський квиток на 130 поїздок за пільговим тарифом.

Право на пільговий проїзд учням та студентам встановлюється на весь календарний рік.

Для отримання персоналізованої картки учень або студент, або їх законні представники, або їх представник за довіреністю звертається до КП «Вінницякартсервіс» із заявою за умови пред’явлення:

  • документу що посвідчує особу учня/студента (свідоцтво про народження/паспорт або ID картку);
  • документу, що посвідчує особу представника (паспорт або ID картку) або нотаріально посвідчену довіреність представника;
  • довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (або довідку про відмову) учня/студента/представника;
  • документа, що підтверджує право на пільговий проїзд
  • діючий учнівський або студентський квиток;
  • фото, як на документ, учня/студента.

Нагадаємо, з травня у Вінниці почала діяти безготівкова форма оплати за проїзд. Через це в травні під будівлею КП «Вінницякартсервіс» збиралися великі черги серед мешканців, які хотіли оформити або забрати муніципальну карту. У Вінниці випустили найбільше карток для проїзду в громадському транспорті серед інших міст України. Станом на червень в обігу було 120 тисяч карт.

Вінниця.info