19 січ. 2021 12:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

198

0

Для вінничан, яких обслуговує ТОВ «Газовик», знизили тариф на доставку газу

Для вінничан, яких обслуговує ТОВ «Газовик», знизили тариф на доставку газу

Тариф ТОВ «Газовик» був найвищим в Україні


Для вінничан, яких обслуговує ТОВ «Газовик», знизили тариф на доставку газу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) 19 січня схвалила зниження тарифів на розподіл для 14 облгазів.

Про це повідомив у Telegram голова енергетичного комітету Ради Андрій Герус.

«Відповідне пониження стосується компаній, у яких тарифи були суттєво вищими, аніж у середньому по країні. У більшості це невеликі облгази, у яких не спрацьовує економія на ефекті масштабу: ПРАТ «Гадячгаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», ПРАТ«Коростишівгаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Полтавагаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», ПрАТ «Уманьгаз», АТ «Харківгаз», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Газовик»

Зниження склало 5 - 30%, тарифи цих компаній тепер складатимуть 1,66-1,79 грн (без ПДВ)», - зазначено в повідомленні.

Для вінничан, яких обслуговує ТОВ «Газовик», знизили тариф на доставку газу

Для ТОВ «Газовик», яке надає послуги мешканцям Вінницької області, тариф знизили на 29,8%. Їх тариф був найвищим в Україні і складав 2,15 грн (без ПДВ) або 3,06 грн з ПДВ. Після рішення НКРЕКП від 19 січня тариф складає 1,79 грн (без ПДВ).

Для вінничан, яких обслуговує ТОВ «Газовик», знизили тариф на доставку газу - фото 2

«Встановлення граничного тарифу на рівні 1,79 грн не означає, що він буде однаковий для всіх. НКРЕКП визначило найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній ця сума буде нижчою.

Найближчим часом у Парламент також буде подана ініціатива, яка має зменшити розрив у тарифах між різними газорозподільчими компаніями та встановлюватиме справедливий тариф на розподіл газу для всіх людей», - повідомив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Уряд встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме з 1 лютого і до завершення опалювального сезону або до завершення карантину.

Відомо, що з 1 січня 2021 року ціна на природний газ для населення Вінниччини, які є споживачами «Вінницягаззбут», становить 9,89573 грн за 1 кубічний метр. 19 січня у «Вінницягаз Збут» повідомили Вінниця.info, що компанія виконуватиме рішення Кабінету Міністрів України щодо тимчасового встановлення граничної ціни на газ для побутових споживачів. Тобто з продаватимуть газ по 6,99 грн за кубометр. Також гарантують безперебійне постачання природного газу під час дії обмежень, запроваджених Урядом і не застосовуватимуть щодо боржників штрафних санкцій.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з сайту "Економічна правда" та "Газ правда"