1 груд. 2020 15:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

97

0

Для Вінницької обласної інфекційної лікарні передали ШВЛ високого класу

Для Вінницької обласної інфекційної лікарні передали ШВЛ високого класу

Вартість апарату штучної вентиляції легень понад 600 тисяч гривень


Для Вінницької обласної інфекційної лікарні передали ШВЛ високого класу

Апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) високого класу для Вінницької обласної клінічної інфекційної лікарні передали від «Фонду Ріната Ахметова». Відсьогодні в лікарні є вісім ШВЛ: 2 високого класу; 5 середнього класу; 1 низького класу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

«Пандемія показала усім, наскільки ми вразливі. Країни, області, міста – всі на самозбереженні. Медичні товари стали дефіцитом. Головне - дати важкохворому кисень.

Шукаємо можливості допомогти вижити усім важкохворим вінничанам.

Коронавірус став перевіркою для вітчизняного бізнесу: чи готовий проявити свою відповідальність? І багато компаній дійсно допомагають. Хоча на відміну від країн Європейського Союзу бізнес в Україні не може розраховувати на багатомільярдні пакети допомоги з боку держави.

Проте корпоративна соціальна відповідальність вже стала обов'язковою частиною стратегії будь-якої великої компанії. Навіть невеликої. Сидіти і дивитись збоку або ж ігнорувати і панікувати - це не вихід сьогодні. Нам потрібно разом діяти. Негайно!

Тому я вдячний сьогодні за подарунок для інфекційного відділення обласного СНІД-центру. Це апарат штучної вентиляції легень від благодійного «Фонду Ріната Ахметова», який об’єднав зусилля самого фонду, бізнесу і компанії ДТЕК, а також громадську організацію «Рада людей» та товариство «Сучасна лікарня», - зазначено в дописі.

За словами Сергія Борзова, апарат штучної вентиляції легень - необхідна складова надання медичної допомоги хворим на корорнавірусну хворобу. Подарований апарат високого класу - його вартість понад 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, на базі Центру СНІДу в Медмістечку працюватиме обласна інфекційна лікарня. Лікарня стане єдиним центром замкненого циклу, адже тут є ІФА-лабораторія і ПРЛ-лабораторія, які здійснюють діагностику на коронавірус.

Для Вінницької обласної інфекційної лікарні передали ШВЛ високого класу

Для Вінницької обласної інфекційної лікарні передали ШВЛ високого класу - фото 2

Для Вінницької обласної інфекційної лікарні передали ШВЛ високого класу - фото 3

Для Вінницької обласної інфекційної лікарні передали ШВЛ високого класу - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – зі сторінки Сергія Борзова