19 лип. 2019 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

87

0

Для Вінницької обласної лікарні шукають УЗД 3D та 4D формату

Для Вінницької обласної лікарні шукають УЗД 3D та 4D формату

В апараті також повинно бути передбачене двадцятикратне збільшення зображення у режимі стоп-кадру


Для Вінницької обласної лікарні шукають  УЗД 3D та 4D формату

До кінця року у Вінницькій обласній клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова планують закупити надсучаснийУЗД у форматі 3D та 4D. Це ультразвукова діагностична система, яка передбачатиме декілька режимів сканування, двадцятикратний зум та підтримуватиме об’ємні зображення.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді.

«На апаратуру готові витратити 3,5 мільйона гривень з обласного бюджету. Якщо закупівля буде вдалою, нова діагностична система буде встановлена до кінця 2019 року. На закупівлю оголосили тендер. Ознайомившись із документами про відкриті торги, до нової системи висувається кілька десятків вимог. Серед яких і можливість автоматично здійснювати тривимірне сканування за допомогою спеціальних датчиків. Також система у форматі 3D та 4D зможе автоматично визначати межі обличчя та кінцівок плода для побудови зображення в режимі реального часу», - зауважують там.

В апараті також повинно бути передбачене двадцятикратне збільшення зображення у режимі стоп-кадру.

Крім цього, у системі будуть наявні сумарні висновки для акушерства, гінекології, урології, педіатрії, ангіології, кардіології, для дослідження органів черевної порожнини. Також у новій системі УЗД буде передбачена можливість створення архіву з ультразвуковими зображеннями органів пацієнтів.

Аукціон із закупівлі інноваційної апаратури планують розпочати 5 серпня 2019 року.

Вінниця.info