10 лют. 2021 15:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

92

0

Для Вінницької області з ДФРР передбачено фінансування в сумі 132,4 млн грн - визначили, які проекти можуть реалізувати

Для Вінницької області з ДФРР передбачено фінансування в сумі 132,4 млн грн - визначили, які проекти можуть реалізувати

До переліку проектів включили інноваційно-технологічний парк у Вінниці


Для Вінницької області з ДФРР передбачено фінансування в сумі 132,4 млн грн - визначили, які проекти можуть реалізувати

У Вінницькій області комісія сформувала перелік проектів, які можуть бути реалізовані в 2021 році за фінансування програми «Державний фонд регіонального розвитку». До переліку проектів включили інноваційно-технологічний парк у Вінниці.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«132,4 млн грн - такий розрахунковий обсяг фінансування бюджетної програми «Державний фонд регіонального розвитку» для Вінницької області на 2021 рік. Куди підуть державні кошти?

Сьогодні це обговорили на засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку.

До переліку включено 13 перехідних об’єктів з минулих років і проєкт з розвитку спортивної інфраструктури, який набрав найбільшу кількість балів за технічним завданням «Будівництво (модернізація) спортивних споруд (облаштування необхідним обладнанням).

У рамках програми «Велике будівництво» передбачається реалізація 8 проєктів регіонального розвитку, а це 2 об’єкта охорони здоров’я, 3 заклади дошкільної освіти, 2 об’єкта спортивної інфраструктури та 1 об’єкт культурної спадщини», - зазначено в дописі Сергія Борзова.

Також розглянули пропозицію щодо можливості включення до переліку проєкт з реконструкції будівлі для розміщення «Вінницького інноваційно-технологічного парку» (розташований на вулиці 600-річчя, 21А) в рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво» у сумі 4,5 млн грн. Пропозицію підтримали.

Для Вінницької області з ДФРР передбачено фінансування в сумі 132,4 млн грн - визначили, які проекти можуть реалізувати

Як відомо, в рамках програми «Велике будівництво» в 2021 році планують:

  • добудову головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги по вул. Київській, 68 у м. Вінниці;
  • реконструкцію будівлі дошкільного навчального закладу №16 по вул. Миколи Зерова, 12 у м. Вінниці;
  • реконструкція приміщення дошкільного навчального закладу №3 «Теремок» по вул. 30 років Перемоги, 9 у м. Гайсині;
  • реконструкцію дошкільного навчального закладу «Пролісок» по вул. Гагаріна, 10 в смт Сутиски;
  • реконструкцію приміщення спортивного комплексу по вул. Академіка Янгеля, 48 у м. Вінниці.
  • реконструкцію Хіміотерапевтичного корпусу Подільського регіонального центру онкології Вінницької обласної ради по вул. Хмельницьке шосе, 84, в м. Вінниці;
  • реконструкцію спортивно-оздоровчого комплексу «Авангард» по вул. Козацькій, 3 у смт. Браїлів Жмеринського району;
  • реконструкцію елементів благоустрою частини території пам’ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац», 1757 р. (охоронний №59); Вінницька область, м. Тульчин, вул. Незалежності, 19.

«Технопарк, який буде комунальним. Це бізнес-інкубатор. Ми хочемо молодь спонукати до своїх власних справ в місті Вінниці. Для залишення випускників наших вузів тут, для створення мікро- і малого бізнесу. Об’єкт, який буде магнітом для початківців», - пояснив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Створення інноваційно-технологічних парків це загальнодержавна стратегія. Такий проект в нас всього один. Він дуже масштабний», - додав заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Піщик.

Для Вінницької області з ДФРР передбачено фінансування в сумі 132,4 млн грн - визначили, які проекти можуть реалізувати - фото 2

Нагадаємо, у Вінниці з 2019 року інноваційно-технологічний парк «Кристал», де планують створити умови для самореалізації молоді у високотехнологічних індустріях.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info