27 берез. 2020 13:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

123

0

Для Вінниці придбають лабораторне обладнання для ПЛР-діагностики

Для Вінниці придбають лабораторне обладнання для ПЛР-діагностики

Коштує обладнання 800 тисяч гривень


Для Вінниці придбають лабораторне обладнання для ПЛР-діагностики

Для Вінниці придбають лабораторне обладнання для ПЛР-діагностики коронавірусу. Коштує обладнання 800 тисяч гривень. Також придбають тестові системи для виявлення COVID-19 та засоби захисту для медичних установ.

Про це 27 березня під час брифінгу повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Ініціантива «СтопВірус» була започаткована минулого тижня. Буквально на цьому тижні було проведено перше засідання наглядової ради, згідно ініціативи було зібрано майже 2 мільйони гривень.

Наглядова рада прийняла рішення придбати один апарат для ПЛР-діагностики. На сьогоднішній день це є найточніша діагностика на коронавірус. Тому фондом було вирішено придати такий апарат. Він коштує 800 тисяч гривень. Також будуть куплені тестові системи для виявлення коронавірусу. Крім того, фонд «СтопВірус» планує закупити засоби захисту для медичних установ як міста, так і області», – сказав Сергій Моргунов.

Міський голова додав, що усі охочі допомогти, можуть контактувати через фонд «СтопВірус».

«Закликаю вінничан підтримувати ці добрі справи. А те, що стосується координації усіх зусиль, є департамент охорони здоров’я ОДА та міської ради, відповідно фонд «Подільська громада» та ініціатива «СтопВірус» – звертайтеся до цих джерел і ми скоординуємо всі необхідні заклади, куди потрібно направити допомогу», – додав міський голова.


Благодійний внесок можна зробити на один із цих рахунків:

Благодійна організація Благодійний фонд «Подільська громада»,

Код ЄДРПОУ 35904183,

UA103026890000026003055353304

Вінницька філія АТ КБ «Приватбанк» (з поміткою: «Безповоротна фінансова пожертва в рамках ТФ «Спецфонд СтопВірус».)

Нагадаємо, на території Вінницької області зареєстровано 42 підозри на COVID-19. У 27 випадках діагноз лабораторно не підтверджений, в 9 випадках виявлений коронавірус, в тому числі в однієї дитини. Зразки матеріалів ще від 6 хворих досліджуються.

Вінниця.info

title