17 лип. 2010 21:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

39

0

До 2015 року будинки навісять на українців

До 2015 року будинки навісять на українців

Кабмін обіцяє зробити нормою управління будинками об'єднаннями співвласників


До 2015 року будинки навісять на українців

Кабмін обіцяє зробити до 2015 року нормою управління будинками об'єднаннями співвласників.

Про це заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" міністр ЖКГ Юрій Хіврич.

"Прийнято у першому читанні проект закону "Про внесення змін до Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку". ОСББ стане власником і прибудинкових територій, і підвалів. Крапка", - заявив він.

"До 2015 року пояснюватимемо й агітуватимемо. Потім зробимо обов'язковою нормою. Як у Прибалтиці. Де мешканці вранці прокинулися вже в ОСББ", - запевнив Хіврич.

За його словами, ОСББ сьогодні становить лише 5% сфери - 10,6 тисячі ОСББ на 230 тисяч житлових будинків.

Хіврич визнав, що будь-який закон прийняти набагато легше, ніж перевиховати мешканця і примусити його піклуватися про свій будинок.

"Тому на першому етапі - все-таки перехід до договірних відносин на ринку послуг ЖКГ. Шлях один - створення керуючих компаній на місцях, виконкоми міських рад передадуть їм в управління житловий фонд", - розповів він.

"Керуюча компанія на конкурсній основі визначить підприємства, які обслуговуватимуть житло. Ці підприємства можуть бути як приватними, так і державними. Жек також може взяти участь у конкурсі і взяти на обслуговування житловий будинок. Такі компанії вже працюють. Наприклад, у Донецькій області. Деякі з них - досить ефективно", - заявив Хіврич.

Міністр також відзначив, що житлово-комунальне господарство - це "бізнес постійний і прибутковий".

 

Українська правда


0
0