20 трав. 2017 13:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

97

0

До 80-річчя ДонНУ у Вінниці встановлять барельєф Василя Стуса та введуть в обіг ювілейну монету

До 80-річчя ДонНУ у Вінниці встановлять барельєф Василя Стуса та введуть в обіг ювілейну монету

 Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 80-річчя заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса


До 80-річчя ДонНУ у Вінниці встановлять барельєф Василя Стуса та введуть в обіг ювілейну монету

 В 2017 році ДонНУ ім. В. Стуса у Вінниці святкуватиме 80-річчя. Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 80-річчя заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Про це йдеться розпорядженні Кабміну, опублікованому на сайті Урядового порталу.

«Документом передбачено розробка тематичних інформаційних програм, створення соціальної реклами, присвячених діяльності університету. Крім того, планується виготовлення і введення в обіг пам'ятної монети, а також випуск поштової марки та конверта.

Також розпорядженням затверджено склад організаційного комітету з підготовки та відзначення 80-річчя заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса. Очолить його Міністр освіти і науки України.

Відзначення ювілейної дати на державному рівні дозволить акцентувати увагу на історії розвитку вищої освіти і наукової думки в Україні, сприятиме підвищенню рівня культури громадян та формуванню національної свідомості, актуалізує проблемні питання діяльності вищих навчальних закладів, переведених з тимчасово окупованих територій», - зазначено в пояснені до документу.

ПЛАН заходів з підготовки та відзначення 80-річчя заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса:

1) проведення урочистого засідання вченої ради Донецького національного університету імені Василя Стуса, присвяченого 80-річчю заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса.

2) проведення тематичної міжнародної науково-практичної конференції “Переосмислення місії класичного університету в умовах глобальних викликів”, приуроченої до 80-річчя заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса.

3) виготовлення, встановлення та урочисте відкриття барельєфа Василя Стуса на будівлі по вул. 600-річчя, 21, у м. Вінниці.

4) випуск поштової марки та конверта, присвячених 80-річчю заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса, спецпогашення поштової марки.

Сприяти широкому висвітленню в державних засобах масової інформації, зокрема у прямому ефірі, заходів з відзначення 80-річчя заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса, створенню та організації показу художніх та документальних фільмів відповідної тематики.

Виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 80-річчю заснування Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Вінниця.info