8 верес. 2021 16:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

268

0

До Дня Вінниці з річкових лілій складуть перший плавучий герб міста. Фото і відео

До Дня Вінниці з річкових лілій складуть перший плавучий герб міста. Фото і відео

У наступні роки лілії висадять так, аби бутони склались у кольорову та візуальну композицію і росли у формі вінницького герба


До Дня Вінниці з річкових лілій складуть перший плавучий герб міста. Фото і відео

11-12 вересня у Вінниці заплановано створити перший плавучий герб міста. Його складуть з бутонів річкових лілій, які ростуть у Південному Бузі. При вдалому експерименті квіткова символіка населеного пункту стане традиційною.

Про це Вінниця.info повідомили організатори акції, місцева родина Гуменюків, які висадили латаття у річці понад три роки тому. Сім’я також планує створити у Вінниці сад прісноводних лілій. Наразі там вже є 16 видів річкових квітів: білого, жовтого кольорів та різних відтінків рожевого. Ті проростають у воді з близько сотні цибулин.

До Дня Вінниці з річкових лілій складуть перший плавучий герб міста. Фото і відео

«Для того, щоб річкові лілії росли у комфортних умовах, хоч раз на рік їх треба розсаджувати. На жаль, для цього доведеться зрізати самі бутони. А вже потім, з-під води діставати кореневища та розсаджувати їх по іншим місцям. Ми з родиною подумали, що вінничани так люблять робити селфі. Так, як зрізані бутони свою красу втримують не так довго, не більше півтори години, ми й запросили всіх охочих прийти та зробити прекрасні знімки на фоні Південного Бугу», - зауважила Вікторія Гуменюк, представниця родини організаторів.


«Цього разу, коли будемо проводити осіннє розсаджування, її завчасно запланували саме на День Вінниці. Аби бутони подарували радість вінничанам, вирішили скласти їх у герб нашого міста. Навіть замовили зі столиці «еліксир», який продовжує життя квітів після їх зрізання. Ведемо перемовини з професійним флористом. На наступні роки маємо грандіозний план! Висадили лілії так, аби бутони склались у кольорову та візуальну композицію і росли у формі вінницького герба», - інтригує Віталій Гуменюк.

До Дня Вінниці з річкових лілій складуть перший плавучий герб міста. Фото і відео  - фото 2

Створений герб Вінниці з річкових лілій представлять на набережній між Київським та Центральним мостами вже у ці вихідні.

За задумом флориста Ольги Ястремської, яка створить герб Вінниці з річкових лілій, бутони вона розкладе у спеціальні колби по кольоровій гамі згідно з графікою зображення. Колби з квітами закріплять на змонтованій платформі, яка здатна втримуватися на воді.

До Дня Вінниці з річкових лілій складуть перший плавучий герб міста. Фото і відео  - фото 3

Нагадаємо, родина Гуменюків збирає з Південного Бугу порожні пляшки. Коштом вторинної сировини, яку здають на переробку, купують лілії. Скільки порожніх пляшок необхідно хоча б на одну квітку, ми вже розповідали у минулих репортажах.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото і відео з архівів родини Гуменюків.

title