28 квіт. 2020 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

87

0

До кількох медзакладів Вінниччини надіслали централізовану державну допомогу

До кількох медзакладів Вінниччини надіслали централізовану державну допомогу

Державну допомогу розділили між Центром екстреної медичної допомоги, обласною дитячою інфекційною лікарнею, а також Калинівською та Жмеринською ЦРЛ


До кількох медзакладів Вінниччини надіслали централізовану державну допомогу

Впродовж 27-28 квітня централізовану допомогу для медпрацівників надіслали до Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги, Калинівської та Жмеринської центральних районних лікарень. Окремо допомогу отримають також співробітники обласної дитячої інфекційної лікарні. Загалом, на Вінниччину розподілили 2 500 захисних комбінезонів, 8 000 респіраторів та 205 пар бахіл.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної державної адміністрації.

27 квітня першу партію допомоги надіслали Вінницькому обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Заклад отримав 135 комбінезонів та 100 медичних респіраторів. 28 квітня запланували передати до Центру ще 105 комбінезонів та 700 медичних масок, а також по 20 пар бахіл.

«Ця поставка, організована Офісом Президента України є вже четвертою централізованою поставкою, яка здійснюється, зокрема, і на Вінницьку область. Всього за цим розподілом Вінниччина отримує 2,5 тисячі комбінезонів, 8 тисяч респіраторів ‒ медичних масок №95 та 205 пар бахіл. Екстренці передаємо дві партії допомоги: сьогодні 135 комбінезонів та 100 медичних респіраторів, а завтра буде додатково ще 105 комбінезонів та 700 масок медичних і по 20 пар бахіл. Також додатково 100 одноразових комбінезонів з бахілами отримає обласна дитяча інфекційна лікарня», ‒ розповіла заступниця голови ОДА Наталя Заболотна.

При передачі державної допомоги була і народна депутатка Ірина Борзова. Вона зазначає, головне, щоб медики були захищені під час епідемії коронавірусу.

«На сьогодні ми отримали ще 135 одноразових костюмів, а також одноразові захисні маски у кількості 100 штук. Для нас така допомога є важливою, адже, виїжджаючи на виклик, нам необхідно 700 - 720 одноразових костюмів при повному навантаженні за добу, адже кожен пацієнт, до якого ми виїжджаємо, може бути хворий на COVID – 19. Для нас будь-яка допомога є важливою. Наразі є потреба в захисних масках, респіраторах, адже цей матеріал досить швидко використовується», ‒ зазначив директор Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Скоробогач.

Цього ж дня захисні костюми, маски та респіратори передали до Калинівської лікарні, а 28 квітня партію захисних засобів доставили до Жмеринської ЦРЛ.

До кількох медзакладів Вінниччини надіслали централізовану державну допомогу

До кількох медзакладів Вінниччини надіслали централізовану державну допомогу - фото 2

Нагадаємо, раніше до України надійшла гуманітарна допомога від Об’єднаних Арабських Еміратів. Частину з цієї доставки отримала і Вінницька область.

Вінниця.info, фото ‒ з сайту ОДА