23 берез. 2015 15:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

102

0

До кінця року на Вінниччині зникне аналогове телебачення. Глядачі можуть залишитись без «ВДТ»

До кінця року на Вінниччині зникне аналогове телебачення. Глядачі можуть залишитись без «ВДТ»

 Україна має міжнародні зобов’язання до 17 червня 2015 року перейти від аналогового до цифрового мовлення

 


До кінця року на Вінниччині зникне аналогове телебачення. Глядачі можуть залишитись без «ВДТ»

 Україна має міжнародні зобов’язання до 17 червня 2015 року перейти від аналогового до цифрового мовлення. Але за словами народного депутата Миколи Томенко, при переході України на цифрове мовлення, в червні третина українців може залишитись без телебачення.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БПП.

Міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення визначила 4 етапи вимкнення аналогового сигналу:

1-й етап – до 15.06.2015: Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська, Сумська області та Автономна Республіка Крим;

2-й етап – до 31.12.2015: Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області;

3-й етап – до 30.06.2016: Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області;

4-й етап – до 31.12.2016: Луганська, Донецька.

«Отже, вже 15 червня цього року планується вимкнути аналогове мовлення приблизно в третині областей України, а потім поетапно вимкнуть аналогове мовлення по всій Україні. Щоправда, досі ніхто достеменно не може пояснити, чи сумновідомий «Зеонбуд», який займається переходом на цифрове мовлення, забезпечив необхідне цифрове покриття всієї країни чи ні», – зауважив М. Томенко.

У зв’язку з цим Микола Томенко вважає, що необхідно або обґрунтовувати необхідність перенесення терміну переходу на цифрове мовлення з 15 червня 2015 року на пізніший термін, або забезпечити перехід поетапно з паралельним функціонуванням аналогового і цифрового на певний час.

«Перший сценарій більш реалістичний. Але за будь-яких обставин, Уряд зобов’язаний ухвалити відповідну програму і роз’яснити, що чекає громадян з 15 червня 2015 року», – підсумував Микола Томенко.

ВИННИЦА.info