11 лют. 2020 14:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

34

0

До кінця року у Вінниці утеплять сім дитячих садочків

До кінця року у Вінниці утеплять сім дитячих садочків

Ще в одному закладі роботи з утеплення розпочнуть в травні


 До кінця року у Вінниці утеплять сім дитячих садочків

В 2020 році планують завершити утеплення у сімох садках: №26, 21, 23, 47, 52, 75, 60. В ще одному закладі, №74, роботи розпочнуть в травні. В закладах змінюють покрівлі, вікна, двері, а також утеплюють дахи та фасади. Термомодернізація будівель дозволить покращити умови перебування дітей в цих закладах, зменшити споживання енергоресурсів та заощаджувати за рахунок енергоефективності бюджетні кошти.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Децентралізація, яка стартувала в Україні у 2015 році, дала можливість розпочати у Вінниці масштабні роботи з термомодернізації будівель шкіл та садочків. На сьогодні з 91 закладу освіти в місті утеплено вже 25. Роботи з термореновації муніципальних приміщень тривають. Наразі в роботі знаходяться сім садочків. Ще один дошкільний заклад, №74, планують розпочати термомодернізовувати у травні.

У дитячому садочку №26 роботи розпочали у червні минулого року. Наразі там облаштовують відкоси, утеплюють вентиляційні канали, утеплюють горище та фасад будівлі.

Термомодернізацію у вересні 2019 року розпочали у садочку №21. У закладі утеплюють будівлю, замінюють вікна, зовнішні двері, завершують влаштування покрівлі металочерепицею. Також у вересні минулого року розпочали термомодернізацію у садочках №23, 47, 75, 60, 52.

«На всіх об’єктах ведуться роботи, їх виконують різні підрядні організації. Ми контролюємо якість виконання робіт, але важливо, щоб до цієї роботи долучались директори цих закладів. Міський голова Сергій Моргунов завжди наголошує, що мають бути комфортні умови для перебування дітей, і їх необхідно створити у кожному закладі. Це і є головна мета програми прискореної термомодернізації закладів. Тому ми проводимо роботи навіть зараз, оскільки дозволяють погодні умови», - зазначив директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Вінниця.info, фото – міськради