20 листоп. 2019 17:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

107

0

До новорічних свят вінницькі лісівники заготували півмільйона ялинок. Фото

До новорічних свят вінницькі лісівники заготували півмільйона ялинок. Фото

В цьому році середня ціна стартує від 80 гривень за погонний метр для дерев


До новорічних свят вінницькі лісівники заготували півмільйона ялинок. Фото

Держлісгоспи Вінниччини виростили майже півмільйона ялинок до новорічних свят. Ціни на новорічні дерева у різних держлісгоспах дещо відрізняються і все залежать від висоти дерева. В цьому році середня ціна стартує від 80 гривень за погонний метр для дерев, висотою до 1,25 метрів.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

У держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства новорічні ялинки вирощуються на площі 421 га. Лісівники вирощують новорічні ялинки та сосни максимум до 8-річного віку. Після чого зелені красуні заготовляють для реалізації населенню. Всього на даний момент на новорічних плантаціях (шкілках) держлісгоспів облуправління зростає 1 млн. 170 тисяч вічнозелених красунь. Із них маємо близько 457 тисяч стандартних дерев висотою від пів метра і вище, які можна реалізовувати.

До новорічних свят вінницькі лісівники заготували півмільйона ялинок. Фото

Ціни на новорічні дерева у різних держлісгоспах дещо відрізняються і залежать від висоти дерева. У цьому році середня ціна стартує від 80 грн. за погонний метр для дерев, висотою до 1,25 м. А далі – пропорційно до висоти оцінюється і вартість ялинки: 102 грн/м (висота дерева 1,5-2 м), 129 грн./м (висота дерева 2-2,5 м), 209 грн./м (2,5-3 м).

Для гуртових покупців, які замовляють партію кількістю від 100 шт., діють системи знижок.

«Однозначно хибним є стереотип про те, що купуючи живу новорічно-різдвяну ялинку, ви шкодите довкіллю. Все дуже просто: майбутні новорічні дерева щороку цілеспрямовано висаджують на спеціальних плантаціях чи ділянках, непридатних для ведення лісового господарства, тобто на цих ділянках не може рости майбутній 100-річний ліс.

Обираючи живу ялинку, ви звільняєте дім від шкідливої дії синтетичних матеріалів сумнівної якості, а також підтримуєте вітчизняного товаровиробника, який є вагомим наповнювачем державного та місцевого бюджетів.

До новорічних свят вінницькі лісівники заготували півмільйона ялинок. Фото - фото 2

У будь-якому разі ялинки вінницьких лісівників відрізняються не лише помірними цінами, а й прекрасним зовнішнім виглядом та запашною зеленою хвоєю! А при бажанні у наших лісівників можна купити якісну ялинку чи сосну у горщику, а також отримати кваліфіковані поради стосовно того, як по завершенню свят пересадити та доглядати дерево», – повідомляє прес-служба лісового господарства.

Лісівники Вінниччини реалізовують виключно новорічні ялинки, які марковані пластиковою биркою із штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення бирки до стовбура ялинки. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», https://www.yalynka.info/ або через аналогічний додаток у смартфоні).

До новорічних свят вінницькі лісівники заготували півмільйона ялинок. Фото - фото 3

До новорічних свят вінницькі лісівники заготували півмільйона ялинок. Фото - фото 4

Вінниця.info, фото Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства