3 лют. 2021 11:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

143

0

До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки

До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки

Черепахам лише рік


До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки

У Подільському зоопарку з’явилися п’ять рідкісних шпороносних черепах. Їх привезли із західноафриканської країни Бенін. Черепахам лише рік. Живуть у тимчасовому вольєрі на карантині, їдять двічі на день – листя салату, кабачок, огірок, помідор, яблуко та моркву.

Про це повідомили у Подільському зоопарку.

За своїми розмірами сухопутні шпороносні черепахи – треті в світі та найбільші в Африці. Довжина їхнього панцира може сягати понад 70 см.

Як повідомив директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик, переліт і адаптацію до нових кліматичних умов тварини перенесли «на відмінно». На даний час вони перебувають на карантині і під посиленим наглядом. Працівники зоопарку проводять поглиблене вивчення поведінки черепах, особливостей їхнього харчування та інших життєвих потреб.

У перші дні перебування у Подільському зоопарку шпороносні черепахи звикали до нових умов утримання. Сьогодні ж спокійно переміщуються тимчасовим вольєром та вживають їжу. Годують черепах двічі на день. На великій тарелі їм подають подрібнене листя салату, дрібно порізані кабачок, огірок, помідор, яблуко, моркву.

Африканські черепахи теплолюбиві. Тож, підлога у вольєрі, де їх утримуватимуть, буде завжди тепла, а інфрачервоне світло, необхідне для їхньої життєдіяльності, випромінюватимуть спеціальні лампи.

«Подільський зоопарк вже замовив спеціальні інфрачервоні лампи. Будемо утримувати черепах у теплому вольєрі з електрокилимом, який тримає температуру на рівні 30 градусів тепла. Обігрів решти підлоги вольєру – не нижче 10 градусів тепла. Тварини самі обиратимуть, де їм перебувати», – зазначив Євгеній Ткачик.

В теплу пору року шпороносні черепахи перебуватимуть у відкритому вольєрі. Для того, аби вони відчували себе комфортно за будь-якої погоди і пори доби, вхід у зимівник, де постійно грітимуть лампи, буде завжди відчинений.

Попри досить маленький розмір черепах, вага кожної з них наразі становить 750 г, діаметр панцира – 11 см.

«Ми їх придбали у річному віці, щоби наші відвідувачі могли спостерігати за їх розвитком. Адміністрація Подільського зоопарку зобов’язується щороку 1 травня проводити заміри розмірів та ваги наших шпороносних черепах. Ці дані ми обов’язково будемо висвітлювати», – додав директор зоопарку.

До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки

До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки - фото 2

До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки - фото 3

До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки - фото 4

До Подільського зоопарку привезли рідкісних черепах з Африки - фото 5

Нагадаємо, наприкінці минулого року на території Подільського зоопарку, що у Вінниці, відкрили виставку роботизованих динозаврів. Автоматизовані фігури складаються з гуми, металу та силікону. Мають точні пропорції з тваринами, які жили понад 250 мільйонів років тому. Вінниця.info завітала на відкриття. Фоторепортаж дивіться ТУТ. Згодом до 17 фігур, які були тут з моменту відкриття, приєдналися ще двоє роботизованих велетнів та змодельовані яйця доісторичних рептилій.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото зі сторінки Подільського зоопарку