25 жовт. 2020 14:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

105

0

До полудня у Вінниці проголосували лише 11 відсотків городян

До полудня у Вінниці проголосували лише 11 відсотків городян

З понад 290 тисяч виборців, проголосували близько 33 тисяч


До полудня у Вінниці проголосували лише 11 відсотків городян

На 12 годину явка по Вінниці близько 11 відсотків. Це низький показник, повідомляє представник Комітету виборців України у Вінниці Владислав Телень.

“На мою думку, це дуже мало. З понад 290 тисяч виборців, проголосували близько 33 тисяч. Що стосується самого ходу голосування, все спокійно. Деякі комісії вимагають у мешканців і потенційних виборців, які показують ID-картки, реєстрацію. Хоча, перевірка місця реєстрації не входить до компетенції дільничної виборчої комісії. Є питання щодо кількості видачі бюлетенем.Дуже багато, особливо людей похилого віку, яким треба пояснювати, як треба голосувати. Що дещо затримує процес. Надходить інформація деякого виду порушень. Але вона потребує дуже уважної перевірки”, - зауважив Телень.

Він також зазначив, що всі дільниці забезпечені масками та персональними ручками.

“Що стосується проведення екзит-полів, то вони відбуваються на 18 дільницях у Вінниці. Що правда, одного нашого спостерігача не допустили до приміщення виборчої комісії. Це обласний госпіталь ветеранів війни. Це декілька десятків років таке відбувається. Там така собі держава в державі. А не пустили на підставі, що у нашого представника не була тесту на коронавірусну інфекцію. Решта медичних закладів допустили наших представників. На даний час наші юристи вивчають це питання. Для того, аби оскаржити дії головного лікаря та чергового лікаря”, - констатує Телень.

Редакція Вінниця.info сьогодні висвітлює всі події дня виборів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info