5 черв. 2018 11:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

116

0

До Вінниці на чемпіонат України з веслувального марафону приїхали майже 160 спортсменів

До Вінниці на чемпіонат України з веслувального марафону приїхали майже 160 спортсменів

 Чемпіонат України з веслувального марафону на байдарках і каное


До Вінниці на чемпіонат України з веслувального марафону приїхали майже 160 спортсменів

 На початку червня у Вінниці на річці Південний Буг відбувся чемпіонат України з веслувального марафону на байдарках і каное, який четвертий рік поспіль був присвячений воїну – спортсмену Ігорю Присяжнюку.

Про це повідомляє прес-служба НОК України у Вінницькій області.

На чемпіонаті зібралися сильніші веслувальники трьох вікових груп. Раніше веслувальний марафон проводився в Житомирі, Києві, Полтаві і Миколаєві. На змаганнях учасники змагалися в одиночках та двійках на дистанціях 32 км (К-1, К-2 чоловіки), 26 км (К-1, К-2 жінки); С-2 чоловіки; К-1 чоловіки до 23 років, 23 км (К-1, К-2 юніори; С-1 чоловіки до 23 років; К-1 жінки до 23 років), 18 км (К-1, К-2 юніорки; С-1, С-2 юніори; С-1 жінки), 12 км (С-1 юніорки). В кожному виді учасники долають від 7-ми до 3-х перебіжок з човнами в руках.

В цьому році на змагання прибуло біля 158 учасників, які представляли 21 область і міста України.

5 вінницьких спортсменів стали чемпіонами, це: Роман Копистинський (К-1 32 км.), Сергій Кравчук (К-2 32 км.), Дарія Шпакова і Інна Копистинська (К-2 23 км.) і Олександр Вернигора (К-2 

юніори 23 км.)

Срібними призерами стали: Алла Присяжнюк (К-1 26 км.), Роман Копистинський і Павло Жмуцький (К-2, 32 км.)

Переможці і призери були нагороджені медалями і дипломами

Федерації каное України, яка також заснувала головний Кубок за перемогу в улюбленому виді Ігоря Присяжнюка – веслування в каное одиночці на дистанції 26 км. Цей приз завоював Олександр Левченко з команди Миколаївської області.

В цьому році на урочисте відкриття організатори змагань запросили батьків Людмилу Федорівну і Василя Петровича Присяжнюків, дружину – Присяжнюк Аллу Володимирівну – лікаря Вінницької обласної СДЮСШОР з хокею на траві «Олімпія», майстра спорту України з веслування на байдарках та її сина Максима.

Довідка

 Ігор Васильович Присяжнюк – український каноїст, народився в м. Вінниці у 1977 році, навчався у Вінницькій ЗШ №15, закінчив факультет фізичного виховання Одеського державного педагогічного університету, веслуванням займався у Вінницькій СДЮШОР ім. Юлії Рябчинської під керівництвом ЗТУ Олександра Ткачова, згодом у ЗТУ Миколи Кравчука (м. Одеса). Він був багаторазовим чемпіоном України з веслування на дистанціях 1000 і 5000 метрів, майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, член національної збірної України, учасник чемпіонату світу з марафону 2012 р. в м. Римі (Італія). У 2013 році брав участь у Всесвітніх іграх з не олімпійських видів спорту в м. Кале (Колумбія).

Проходив військову службу у званні старшого прапорщика прикордонних військ України. 7 серпня 2014 року під час виконання антитерористичної операції, захищаючи державний кордон з Російською Федерацією на території Луганської області, сталась трагічна і непоправима подія. Колона автомашин з нашими бійцями біля 10 годин ранку виходила з оточення в районі стратегічної, найвищої висоти у Донецьку, кургану Саур – Могила і КПП «Должанський» та попала під обстріл сепаратистів. Снаряд влучив у машину, в якій знаходився Ігор. Він загинув одразу, а інші бійці отримали великі опіки.

 

До Вінниці на чемпіонат України з веслувального марафону приїхали майже 160 спортсменів 

До Вінниці на чемпіонат України з веслувального марафону приїхали майже 160 спортсменів - фото 2 

До Вінниці на чемпіонат України з веслувального марафону приїхали майже 160 спортсменів - фото 3

Вiнниця.infoфото - НОК України у Вінницькій області.