21 жовт. 2016 09:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

50

0

До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ»

До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ»

 Вінниця - перше місто на маршруті потягу єднання України 


До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ»

 Близько 200 українців взяли участь у національній акції єднання України «Трухaнівськa Січ». Протягом кількох тижнів волонтери, митці, військові, старшокласники з батьками відвідають спеціальним потягом обласні центри від Києва до Рівного. Першим містом на маршруту єднання стала Вінниця.

«Серед учасників чимало переселенців з Донбасу. Саме для них хочемо показати, як живуть люди на заході нашої країни. Раніше проходили подібні проекти. Але тоді їхали на Луганщину та Донеччину. Збройні сили підтримали акцію громадських організацій та волонтерів і вирушили цим потягом, щоб проїхатися від Києва і до Вінниці, віл Вінниці до Хмельницька. А далі: Кам’янець-Подільського, Тернополя, Івано-Франківська, Львова, Явора, Луцька, Рівного. А потім повернутися назад у Київ. Я представляю збройні сили. Зі мною їде 21 людина. Це військовий оркестр. І два фахівці, які будуть проводити зайняття в школах та інших навчальних закладах. Будемо пояснювати про небезпеки з вибухово-небезпечними предметами. Як треба діяти, що треба робити. Крім всього, ми намагаємося популяризувати військову справу серед молоді. Аби вступали на контракт. Тим більше, що 6 грудня Збройні Сили України святкують 25-річний ювілей», - Микола Матвійчук, начальник відділення куртологічного забезпечення військ сил Центру морального забезпечення Збройних сил України.

У Вінниці учасники акції побудуть два дні. За цей час проведуть концерти, лекції та різноманітні творчі мaйстер-клaси в навчальних закладах. Крім зустрічей з студентами та учнями міста вшанують пам’ять загиблих біля пам’ятнику «Небесній Сотні та Героям AТO». Також відкриють пам’ятник загиблому на Майдані Гідності вінничанину Максими Шимку.

«Так співпало, що у Максима якраз у цей день народження. Вражена таким збігом обставин. Це доводить, що випадковостей не буває. Вдячна проекту, що своєю метою намагаються показати молоді те, що Україна – сильна та єдина держава. Ми маємо любити свою землю та людей, які тут живуть», - зауважила під час зустрічі Зінаїда Шимко.

Після Вінниці поїзд вирушить до Хмельницького, кінцевим пунктом маршруту стане Рівне. Спеціальний потяг, який виділила «Укразалізниця», стане для учасників акції домом на колесах, адже ним вони будуть не лише пересуватися, а й жити там.

До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ»

До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ» - фото 2

До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ» - фото 3

До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ» - фото 4

До Вінниці прибув потяг єднання України «Трухaнівськa Січ» - фото 5

 

Вінниця.info

 

title

title