4 трав. 2017 17:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

90

0

До вінницького ботанічного саду пускатимуть лише в бахілах?

До вінницького ботанічного саду пускатимуть лише в бахілах?

 У ВНАУ кажуть, що вінничани можуть заразити рослини 


До вінницького ботанічного саду пускатимуть лише в бахілах?


 У Вінниці є ботанічний сад «Поділля» (дендрарій), площа якого складає 9,2 га. Дана територія огороджена парканом, вільного доступу для вінничан немає. Наприкінці квітня громадянка звернулась до Вінницького міського голови з питанням: «чому в багатьох містах дендрарії відкриті для широкого загалу, а в Вінниці його чомусь тримають «за семью печатями?». Також вінничанка зазначає, що ботанічний сад заріс хащами, там валяються повалені дерева. Поки що в мерії не дали відповідь на звернення. Тому редакція Вінниця.info взяла коментар у представників Вінницького національного аграрного університету, адже саме в їх користуванні територія про яку йде мова.

«Ботанічний сад засаджений рідкими видами дерев та кущів. Щоб прибрати якісь зарості треба підписати купу документів, щоб потім не було проблем за випадково зрізані рідкі види рослин», - говорить декан агрономічного факультету ВНАУ Ігор Дідур

Щодо закритого для вінничан дендрарію, то директор Ботанічного саду «Поділля» Євген Заремба, переконує, що відвідувачі можуть заразити рослини...

«У дендрарії забрані рідкі види дерев, рослин та кущів. Вхід у дендрарій не обмежений, до нього може завітати будь-хто. Однак попередньо потрібно пройти дезінфекцію одягу, щоб не заразити рослини. Звісно ж ніхто вам забороняти заходити не буде, але бажано одягнути хоча б бахіли. Ця частина саду не для прогулянок туристів, а для збереження та відновлення рідких видів рослин», - говорить Заремба.

Довідка з сайту ВНАУ

Ботанічний сад «Поділля» займається вивченням рослинних ресурсів Поділля для раціонального їх використання і включає слідуючі відділи:

  • Дендрарій.

  • Типологічний відділ лісів Поділля.

  • Помологічний відділ (плодово-ягідних культур).

  • Систематичний відділ трав'янистих рослин.

  • Відділ декоративних культур

  • Розсадник декоративних і диких плодово-ягідних культур

  • Відділ природознавства і охорони природи

  • Зимовий сад з колекцією субтропічних рослин унікальних для Поділля


Вінниця.info