7 трав. 2019 11:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

97

0

До Вінниці на «VinBookFest» приїдуть відомі письменники. Програма фестивалю

До Вінниці на «VinBookFest» приїдуть відомі письменники. Програма фестивалю

Два дні, 17 та 18 травня у Вінниці проходитиме фестиваль «VinBookFest».


До Вінниці на «VinBookFest» приїдуть відомі письменники. Програма фестивалю

Два дні, 17 та 18 травня у Вінниці проходитиме фестиваль «VinBookFest». На відвідувачів чекає виставка-продаж книг, автограф-сесії відомих письменників, майстер-класи, фото- та лаунж-зони. Організатори зазначають, що метою фестивалю є привернення увагу громадськості до читання, а також формування у вінничанпотреби в читанні книг.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

Фестиваль «VinBookFest» розпочнеться 17 травня о 12:00 на майдані Незалежності. О 12:45 відбудеться перша автограф-сесія із письменницею Зірка Мензатюк. Авторка прославилася завдяки яскравим і захоплюючим дитячим книгам, наповненими веселими пригодами, чарівними персонажами і істинно українськими мотивами.

О 14:00 усі бажаючі зможуть взяти автограф у письменниці Євгенії Пірог. Вона авторка книжок для дітей «Мрії збуваються. Казкова історія, яку розповів Різдвяний Янгол», «Хлопчик Вітерець та Золота Планета», казок «Подорожі пані ТелеВежі», «Солодкі казки», «Дракошка Явдошка» та інших.

О 15:30 можна буде взяти автограф у одного із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників Василя Шкляра. Деякі літературні оглядачі називають його «батьком» українського бестселера. Він написав відому книгу «Залишенець».

Зустріч із казкарем Сашком Лірником (справжнє ім'я – Олександр Власюк) відбудеться о 17:00 в кінотеатрі «Родина». О 18:00 тут показуватимуть фільм «Чорний козак» за його оповіданням. Вхід по запрошеннях.

Під час «VinBookFest» відбудеться презентація проекту «Kids Police City». На майдані Незалежності облаштують містечко з будиночками, автотрек з світлофором, дорожніми знаками, автомобілями, велосипедами, літературою про безпеку на дорозі.

В рамках проект «Бібліотека здатна дивувати» покажуть міні-музей іграшки. Тут можна буде побачити книги-іграшки, ляльки-маріонетки, театр тіней та колекцію м'якої іграшки.

Під час фестивалю волонтери із спільноти «Чарівна мережка» будуть плести маскувальні сітки в зону ООС, а поруч буде відбуватись збір книг для бійців.

До Вінниці на «VinBookFest» приїдуть відомі письменники. Програма фестивалю


Нагадаємо, що 18 травня у Вінниці 12-й рік поспіль відзначатимуть День Європи. Традиційно в центральній частині міста будуть розташовані живі статуї, фонтани і картини. Для вінничан та гостей міста підготували ряд нових локацій, фотозон, музичних, творчих та пізнавальних проектів. Можна буде ознайомитись з першим Статутом Вінниці, побачити Сад Клода Моне та Букінгемський палац, насолодитись живим звуком симфонічного оркестру, диригентом якого є правнук видатного Миколи Лисенка. Окрім того, будуть фуд-корти, майстер-класи та спортивні розваги.

Вiнниця.info