4 верес. 2020 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

160

0

До Вінниці на «VinBookFest» завітають відомі українські письменники, серед яких Макс Кідрук та Дара Корній

До Вінниці на «VinBookFest» завітають відомі українські письменники, серед яких Макс Кідрук та Дара Корній

Розклад фестивалю


До Вінниці на «VinBookFest» завітають відомі українські письменники, серед яких Макс Кідрук та Дара Корній

Впродовж трьох днів 11-13 вересня у Вінниці проходитиме уже традиційний фестиваль «VinBookFest». На відвідувачів чекає виставка-продаж книг, автограф-сесії відомих письменників, майстер-класи, фото- та лаунж-зони. На фестиваль до Вінниці завітають письменники: Макс Кідрук, Дара Корній, Надія Гуменюк, Володимир Лис та інші.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Організатори зазначають, що метою фестивалю є привернення уваги громадськості до читання, а також формування у вінничан потреби в книзі.

«Це уже традиційний наш фестиваль, цього року ми проводимо його п’ятий раз. Щоразу намагаємося робити різноманітну і насичену програму, щоб тут було цікаво як дітям, так і дорослим. Тут можна придбати літературу провідних українських видавництв за їхніми цінами. Окрім того, це чудова нагода познайомитися з сучасними письменниками на творчих зустрічах та автограф-сесіях», – зазначила директорка Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк.

Фестиваль «VinBookFest» розпочнеться 11 вересня о 12:00 на майдані Незалежності. На відвідувачів чекатиме палітра видавництв та книгарень міста й України, фотосесії у тематичних фотозонах, лаунж-зона «Час читати», флешмоби та інтерактиви, різноманітні майстер-класи. Відбудеться презентація проекту «Kids Police City». На майдані Незалежності облаштують містечко з будиночками, автотрек зі світлофором, дорожніми знаками, автомобілями, велосипедами, літературою про безпеку на дорозі.

До Вінниці на «VinBookFest» завітають відомі українські письменники, серед яких Макс Кідрук та Дара Корній

О 12:30 відбудеться перша автограф-сесія із українською письменницею Лесею Ворониною. Вона – авторка дитячих книжок, серед яких «Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру», «Таємне Товариство Боягузів», «Таємне Товариство Брехунів», «Таємне Товариство Ботанів», «Таємне Товариство Близнюків», «Прибулець з Країни нямликів», «Нямлик і балакуча квіточка», «Слон на ім’я «Ґудзик»», «Таємниця Пурпурової планети», «Пригоди голубого папуги» та інші.

О 13:30 можна буде взяти автограф у сучасного українського письменника, що пише вірші та прозу для дітей – Сашка Дерманського. Творчість Сашка Дерманського, насамперед, орієнтована на дітей молодшого шкільного віку. Творам письменника властиві яскраві колоритні персонажі, легкий і зрозумілий гумор, карколомні пригоди й небанальні сюжети, актуальна проблематика та смачна, соковита мова.

А о 14:30 свої автографи роздаватиме українська письменниця, авторка і виконавиця пісень Валентина Захабура. Вона написала такі книги, як: «Лепрекони», «Ой, Лише, або З чим їдять вундеркіндів».

Уже 12 вересня в рамках проведення фестивалю «VinBookFest» відбудеться зустріч з Максом Кідруком. Його ще називають українським Стівеном Кінгом. Успішний письменник, мандрівник, популяризатор науки. Його твори перекладені польською, російською, німецькою та чеською мовами. Зустріч із ним розпочнеться о 16:00 в креативному просторі Артинов. Кількість місць обмежена, тому необхідно зареєструватися за тел. 55-32-03.

До Вінниці на «VinBookFest» завітають відомі українські письменники, серед яких Макс Кідрук та Дара Корній - фото 2

До Вінниці на «VinBookFest» завітають відомі українські письменники, серед яких Макс Кідрук та Дара Корній - фото 3

Не менш цікава та насичена програма очікує на відвідувачів під час третього дня фестивалю «VinBookFest», 13 вересня. Заходи розпочнуться о 12:30. До Вінниці приїдуть: Надійка Гербіш, Надія Гуменюк, Володимир Лис та Дара Корній.

До Вінниці на «VinBookFest» завітають відомі українські письменники, серед яких Макс Кідрук та Дара Корній - фото 4

З усією програмою «VinBookFest» можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, до Дня міста у Вінниці святкові заходи запланували: в мікрорайонах Тяжилів, Сабарів та Пирогово.

На Волошковій біля озера святкуватимуть уже в новому Літньому театрі.

Про детальну програму на День міста у цьому році читайте ТУТ.

Вінниця.info, фото – ілюстративне та з сайту Вінницької міськради