20 верес. 2019 15:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

69

0

До Вінниці перенесуть заводи з Естонії, Чехії, Німеччини, Австрії та Словаччини. Гуменний розповів подробиці угоди з компанією Head

До Вінниці перенесуть заводи з Естонії, Чехії, Німеччини, Австрії та Словаччини. Гуменний розповів подробиці угоди з компанією Head

Один з найбільших європейських виробників спортивного обладнання Head побудує завод у Вінницькій області, куди згодом перенесе все своє європейське виробництво.


До Вінниці перенесуть заводи з Естонії, Чехії, Німеччини, Австрії та Словаччини. Гуменний розповів подробиці угоди з компанією Head

Один з найбільших європейських виробників спортивного обладнання Head побудує завод у Вінницькій області, куди згодом перенесе все своє європейське виробництво. Українська компанія UBC Engineering, яка є частиною холдингу UBC Group, що належить Ігорю Гуменному, виступить проектувальником і генпідрядником в проекті. MC Today розповідає подробиці угоди.

Що сталося

Head International Holding GmbH - австрійський виробник спортивного обладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Компанія реалізує продукцію у 85 країнах світу, а її виробництва знаходяться в Австрії, Чехії, Болгарії і Китаї. Про рішення компанії будувати завод в Україні стало відомо ще в минулому році.

Переговори про початок будівництва йшли на вищому рівні. З виконавчим директором Head Йоганном Еліашем зустрічався п’ятий президент України Петро Порошенко. Тоді ж стало відомо, що проект Head у Вінницькій області обійдеться австрійцям в € 80 млн.

Планувалося, що будівництво українського заводу з виробництва продукції для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики і лижні кріплення) триватиме до 2020 року включно. На початковому етапі виробництво забезпечить близько 300 робочих місць. У майбутньому його можуть розширювати, і кількість робочих місць може досягти 1 тис. осіб.

До Вінниці перенесуть заводи з Естонії, Чехії, Німеччини, Австрії та Словаччини. Гуменний розповів подробиці угоди з компанією Head

Як UBC отримала контракт

Минулого тижня стало відомо, що будівництвом заводу займеться компанія українського бізнесмена Ігоря Гуменного, засновника Ukrainian Beer Company (UBC).

«У процесі будівництва UBC повинні перенести заводи Head з Естонії, Чехії, Німеччини, Австрії та Словаччини на одну площадку в Вінницю», - написав Гуменний в Facebook.

За його словами, спочатку проект повинна була вести австрійська компанія. Але після візиту гендиректора Head на завод UBC Green Cool він запропонував їм зайнятися проектуванням і будівництвом.

Завод Green Cool виробляє холодильне обладнання. За інформацією з відкритих джерел, інвестиції UBC в проект на початковому етапі склали € 10 млн.

Інжинірингова дочірня компанія UBC Engineering, яка будуватиме завод Head, займається монтажними і пусконалагоджувальними роботами в сфері харчової і переробної промисловості.

«Рішення про підписання контракту про передачу підряду нам австрійці погодили буквально на першій зустрічі. На другій зустрічі в Харкові ми його просто формалізували », - розповідає подробиці MC Today Ігор Гуменний.

За його словами, зараз за проектом йде підготовчий етап, скоро почнуться земляні роботи, а навесні - будівельна і технологічна частина.

«Темпи будівництва залежать від замовника, його технологічної готовності до переїзду. Всі ці процеси не повинні порушити існуючий звичний виробничий ритм. Зараз закінчується етап різних формальних процедур. Основна будівельна робота почнеться навесні », - каже Ігор Гуменний.

Він уточнює, що переговори про захід компанії в Україні вели місцева і обласна влада.

«Україні, найбільш корумпованій країні Європи, не довіряли і не довіряють. Глава обладміністрації Валерій Коровій і мер міста Сергій Моргунов рік переконували топ-менеджерів Head », - стверджує засновник UBC.

За його словами, місцеві чиновники возили їх на нові заводи автозапчастин американської фірми Delphi і японської Fudjikura, на підприємство UBC.

«Виглядало це так «по-сільському», трохи смішно. Але Head якимось чином повірив, хоч ми і компанія з іншої індустрії. Вони нас і познайомили », - визнає Гуменний.

В Україні вже є схоже підприємство в Мукачево, де виробляються лижі для різних торгових марок, в тому числі для всесвітньо відомої австрійської торгової марки Fischer.

Мукачівська фабрика також є одним з найбільших виробників лижного обладнання в Європі і забезпечує більше 1 тис. робочих місць. Але вінницький завод Head, за словами Гуменного, може стати найбільшим в світі виробництвом подібного профілю.

Нагадаємо, що 13 вересня у Вінниці заклали символічну капсулу на місці майбутнього заводу австрійської компанії Head. Підприємство розташовуватиметься на території Індустріального парку, що на Немирівському шосе.

Вінниця.info