10 берез. 2022 21:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

297

0

До Вінниці прямує система Starlink від Ілона Маска

До Вінниці прямує система Starlink від Ілона Маска

Ці станції допомагають нашим військовим та підтримують роботу критичної інфраструктури й сервісів у медицині, фінансах, енергетиці.


До Вінниці прямує система Starlink від Ілона Маска

До Вінницької області прямує інноваційна система Starlink від відомого винахідника Ілона Маска. Ці станції допомагають нашим військовим та підтримують роботу критичної інфраструктури й сервісів у медицині, фінансах, енергетиці.

Про це під час брифінгу 10 березня повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Ще з приємних новин те, що Ілон Маск передав для Вінницької станції екстреної медичної допомоги Starlink. Він вже прямує до нас зі Львову. Коли запрацює у Вінниці, то ми зможемо альтернативно отримувати інтернет для роботи екстреної медичної системи», – каже Борзов.

Нагадаємо, 26 лютого міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до Ілона Маска, як можна скоріше забезпечити Україні доступ до інтернету Starlink. Причиною цього стало повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Увечері 28 лютого перша партія терміналів Starlink вже прибула до України. А сьогодні, 10 березня, Україна отримала вже другу партію станцій Starlink. Ці станції допомагають нашим військовим та підтримують роботу критичної інфраструктури й сервісів у медицині, фінансах, енергетиці.

До Вінниці прямує система Starlink від Ілона Маска

Довідка.

Starlink – проект американської компанії SpaceX щодо розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв'язку та запусків великої їх кількості у космос. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки Михайла Федорова