15 груд. 2022 12:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

161

0

До Вінниці прибув Вифлеємський вогонь миру

До Вінниці прибув Вифлеємський вогонь миру

Акція передачі Вифлеємського вогню миру проводиться в Україні щороку


До Вінниці прибув Вифлеємський вогонь миру

До Вінниці 12 грудня прибув Вифлеємський вогонь миру. Це щорічна скаутська ініціатива, яку проводять напередодні Нового року. Українські пластуни намагаються поширити Вифлеємський вогонь його по всіх областях, зокрема, у Вінниці його передаватимуть у храми міста.

«Цей вогонь запалюють на місці народження Ісуса Христа у Вифлеєм і символічно поширюють по всьому світі як символ єдності, добрих справ, підтримки одне одного. В цей час він як ніколи, актуальний для України. Передали нам вогонь польські скаути і ми розповсюджуємо його в Україні від Заходу до Сходу, передаємо військовим, на передову. Цей рік вогонь до Вінниці потрапив через залізницю, його доставили потягом.

У Вінниці ми будемо передавати вогонь у Центральний Собор, в Римо-католицький костел, в храм УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці. Також плануємо передати його у шпиталь де лікуються наші воїни. Основна мета цієї акції зігріти душу людям, які залишились самі. Ми були б вдячні, аби вінничани та гості міста брали свічечки і передавали вогонь миру один одному», - розповідає Вінниця.info Віталій Варга, окружний координатор Акції Вифлеємського вогню миру.

Довідка:

Передачу Вифлеємського вогню миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли у свої руки скаути.

Щороку скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії та звідти естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого

До Вінниці прибув Вифлеємський вогонь миру

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info