26 жовт. 2021 17:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

71

0

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів

Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд відмітив, що впровадження проектів енергоефективності необхідні для збереження ресурсів


До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів

У Вінниці, 26 жовтня, з робочим візитом перебувають Посол Швейцарії та сім народних депутатів України з різних фракцій. У програмі – зустріч з Послом Швейцарії, Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, ознайомлення з роботою транспортної компанії та проектами енергоефективності, які реалізовані за підтримки Швейцарської Конфедерації і панельні дискусії.

У Вінниці сьогодні Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд, народні депутати Ірина Борзова, Марія Мезенцева, Леся Василенко, Дмитро Микиша, Олексій Жмеренецький, Андрій Жупанін, та Інна Совсун.

Під час зустрічі з нардепами Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів, як вінницький муніципалітет адаптується до змін клімату, про розвиток громади та проекти, реалізовані в місті за співпраці з Швейцарією.

«З цією європейською країною нас пов'язує 15 років співпраці: цюріхські трамваї, оновлення системи теплозабезпечення житлових мікрорайонів, розширення велоінфраструктури і не тільки. Також Вінниця першою у Східній Європі отримала Європейську Енергетичну Відзнаку.

Працюємо в цьому напрямі далі. Нам вже вдалось скоротити споживання газу в теплоенергетиці до 20%.

Екологічний транспорт, енергоефективність, інноваційна зелена економіка, збереження природних ресурсів, очищення Південного Бугу - наші пріоритети Стратегії 3.0. Важливо синхронізувати зусилля місцевого самоврядування, держави і міжнародних партнерів у питаннях екологізації», - зазначено в дописі Сергія Моргунова.

Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд відмітив, що впровадження проектів енергоефективності необхідні для збереження ресурсів.

«Ми бачимо, що за рахунок проектів енергоефективності досягається багато важливих речей. По-перше охорона навколишнього середовища. По-друге, оновлюються ресурси, які наразі в розрізі газової кризи є дуже важливими. Люди зберігають ресурси і можуть економити кошти. Вінниця процвітає і Україна за рахунок цього є безпечнішою і захищеною. Україна може забезпечити свою безпеку загалом та в ситуації, які відбувається і наразі є дуже важливою для Європи, і для Швейцарії. Тому Швейцарія допомагає Україні. Безпека України є Європейською і Швейцарською безпекою», - говорить Клод Вільд.

На сторінці народної депутатки Ірини Борзової опубліковано відео, де видно, що народні депутати під час перебування у Вінниці їхали на новому тролейбусі з автономним ходом. Заступник міського голови Микола Форманюк розповів гостям про виробництво тролейбусів у Вінниці.

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 2

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 3

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 4

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 5

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 6

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 7

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 8

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 9

До Вінниці приїхали Посол Швейцарії та сім нардепів  - фото 10

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Моргунова, Ірини Борзової та сайту міської ради