26 січ. 2021 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

244

0

До Вінниці з Києва планують запустити двоповерховий поїзд «Інтерсіті+»

До Вінниці з Києва планують запустити двоповерховий поїзд «Інтерсіті+»

На сьогодні в компанії розглядають можливі варіанти напрямків.


До Вінниці з Києва планують запустити двоповерховий поїзд «Інтерсіті+»

В «Укрзалізниці» вивчають маршрути для задіяння у пасажирських перевезеннях двох швидкісних поїздів «Інтерсіті+» виробництва чеської Skoda після їхнього ремонту. Мова йде про електропоїзди «EJ675 Skoda City Elephant», які складаються із шести двоповерхових вагонів на 623 місця. Одним з маршрутів, на який можуть пустити відновлений поїзд, може стати напрямок «Київ – Вінниця – Київ».

Про це повідомляють на сайті АТ «Укрзалізниця».

В компанії зазначають, що на сьогодні розглядаються наступні напрямки для курсування електропоїздів Skoda: відновлення курсування поїзда №720/719 «Київ – Харків – Київ»; відновлення курсування поїзда «№748/747 Київ – Тернопіль – Київ»; організація тактового руху за маршрутом «Київ – Вінниця – Київ».

«Останній варіант цікавий ще й тим, що від нього виграють пасажири, які прямують з Києва до Львова або у зворотному напрямку, адже на сьогодні більшість пасажирів їде до Вінниці саме на львівському Інтерсіті+. Тож у пікові літні та різдвяні періоди цей напрямок стає перевантаженим і вільних місць не вистачає. Розширення прямого сполучення з Вінницею з можливістю курсування двох рейсів на день вивільнить місця до Львова та Перемишля. Після відновлення міжнародного залізничного сполучення це стане у нагоді сотням тисяч пасажирам», – зазначають в «Укрзалізниці».

Як повідомляють в компанії, ключові та найскладніші роботи, зокрема, ремонт моторних візків, буде виконувати безпосередньо виробник – Skoda Transportation Group. Але для зменшення витрат уся базова ремонтна підготовка вказаних поїздів проводитиметься на власному підприємстві «Укрзалізниці» – ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод».

«Тут виконуватимуться роботи, які економічно доцільніше провести в Україні, адже вони не потребують спеціалізованої експертизи Skoda як виробника. На заводі буде базуватись проектна група досвідчених спеціалістів із різних підрозділів Укрзалізниці, які мають досвід ремонтних робіт саме швидкісних поїздів. Ремонтні роботи, які локалізують на КЕВРЗ, передбачатимуть, зокрема, заміну зношених частин; ізоляцію та фарбування ділянок зі слідами корозії, нанесення змазки; ревізію візків і механічних частин; відновлення пошкодженого лакофарбового покриття; заміну несправного та пошкодженого салонного обладнання», – повідомляють в компанії.

За словами співробітників «Укрзалізниці», строки завершення ремонтів залежатимуть від результатів діагностики, яку зроблять у Чехії та в Києві спеціалісти Skoda, а також від термінів постачання виробниками колісних пар, які будуть повністю замінені. Завершення ремонту першого електропоїзда попередньо заплановано вже до кінця 2021 року.

В компанії нагадують, що новим швидкісним поїздом «Укрзалізниці» «Інтерсіті+» №745/746 «Київ – Славське», який почав курсувати більш як місяць тому, вже скористалися майже 20,5 тис. пасажирів.

Довідково: Електропоїзд EJ675 Skoda City Elephant складається із шести двоповерхових вагонів на 623 місць (46 першого класу, 590 другого класу), він розрахований на швидкість роботи 160 км/год.

Нагадаємо, раніше в «Укрзалізниці» повідомили, що минулоріч залізничний маршрут «Київ ‒ Вінниця» став одним з найпопулярніших в Україні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне