8 груд. 2020 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

126

0

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото

Корпоратив у ресторані обійдеться від 350 гривень з людини. Але працювати будуть максимум до опівночі


Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото

До Нового року залишається кілька тижнів. Вперше українці відзначати його будуть в умовах карантину. У Вінниці, через пандемію, чимало ресторанів та кафе вирішили тимчасово призупинити свою роботу. А деякі зачинитися взагалі. Ті, які і пропонують корпоративни, скоріш за все зможуть приймати відвідувачів лише до опівночі. І як вже з’ясувала Вінниця.info, мешканці міста більш налаштовані побути у цей період вдома. Хоча, без креативних ідей не обійшлося.

«Вдома, а де ж. Карантин, треба сидіти вдома. А вже після Нового року можна з’їздити в Карпати. Покатись чи на лижах, чи на машині. Корпоративу на роботі теж не буде, бо коронавірус», – каже вінничанин Дмитро Юдін.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото

«Святкувати буду або в пологовому, або вдома. В нас четверо хлопців, і це, дасть Бог, народиться дівчинка. Такий Новий рік. Щодо корпоративу не можу сказати, бо працюю в школі, а там корпоратив – це ялинка. За межами хіба що», – розповідає Андрій Гоцуляк.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 2

«Святуватимемо з друзями вдома. В ресторан не підемо. Корпоративу на роботі в нас не буде. Через коронавірус в тому числі, але і взагалі не прийнято. Я служу в армії на контракті, такі зустрічі в нас не прийняті», – розповідає один з перехожих разом зі своєю дівчиною.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 3

«Нащо цей Новий рік? Я тут добитися не можу справедливості. Який ресторан? Нема настрою», – каже літній вінничанин, демонструючи папери щодо ухвали групи інвалідності.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 4

«Ще не задумувалася, якщо чесно. Найімовірніше, вдома. Діти, село, на ресторан нема ресурсів. Коронавірусу не боюсь. Якби були кошти, пішла б у ресторан», – розповідає Олена Тиренчук.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 5

«Ще не планувала, не знаю. Ресторан називається – вдома. Найкращий ресторан з рідними людьми. Для мене Новий рік – домашнє свято. Зазвичай, Різдво важливіше для нашої сім’ї. Тоді ми ходимо в гості, в нас є бабуся, якій 92 роки. Це свята справа – відвідати два рази на рік, на Пасху та на Різдво, її. А Новий рік – вдома, телевізор, олів’є, шампанське. Можливо, й ні. На сьогодні не працюю, так що корпоративи – це не для мене», – розповідає Тетяна Чудновець.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 6

Новий ресторан у центрі міста, який спеціалізується на м’ясних стравах планує проводити корпоративи та пропонує провести старий рік. А от зустріти новий, навряд.

«Плануємо працювати до опівночі, наскільки це можливо, але самі розумієте нинішні реалії. Також пропонуємо корпоративи для фірм, які можна замовляти до кінця грудня. Умови прості. Треба зробити попереднє замовлення орієнтовно 500 грн з людини. Це ваше замовлення по кухні і бару. Що оберете з адміністратором при обговоренні попереднє замовлення. Від закладу гарантується ведучий і співачка без додаткової плати З приводу власного алкоголю і знижок можна поспілкуватись вже на місці. У нас гнучка система в цьому плані. А ще будуть інтерактиви, конкурси. Якщо у вас якісь особливі забаганки на кшталт саксофоніста, скрипальки чи якоїсь іншої «родзинки» шоу, це обговорюється на місці. Є можливість найняти бебі-сіттера або замовити шоколадний фонтан. На що стане уяви, але дещо за окрему плату», - розповіли Вінниця.info представники закладу.

2021 рік пройде під символом бика. Задаємо провокативне питання, чи можуть приготувати нам делікатесну справу – з бичачих яєць.

«Звичайно, приготуємо спеціально для вас. Обійдеться за ціною шашлика», - зауважують.

Вінничанка Катерина Шрамко з родиною вирішила зустрічати 2021-й дома. Але одразу попередила чоловіка та дітей, що готувати нічого не буде.

«Може, ми б і пішли до ресторану, але через коронавірус, краще уникати масових зібрань. Та навіть, якщо і залишаємося дома, у святкову ніч я просто хочу відпочити. Присвятити час дітям, влаштувати для них цікавий і розважальний вечір. Щоб мій чоловік дивився на гарно одягнену, з красивою зачіскою та макіяжем дружину. Подарувати собі чудовий настрій. Замість того, щоб простояти на кухні декілька годин, можна зробити доставку вечері. Тим самим я підтримаю наш бізнес, якому через цю пандемію не так то і легко», - пояснює свою позицію Катерина.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 7

Для тих, хто вирішив скористатися доставкою, фуршетні бокси склала одна з мереж ресторанів, що спеціалізується на: грузинській, кримсько-татарській, європейській, японській кухнях.

«Проте холодець ви там не знайдете: кожен заклад робить бокс за своєю спеціалізацією. Грузинські ресторани- хачапурі, м'ясо з мангалу, бадріджані та іншу смакоту. Той, який спеціалізується на морепродуктах - суші, наприклад. Але ці бокси точно сподобаються вінничанам більше за стандартне олів'є. Хоча б тому що їх не потрібно готувати,все гарне, все зручно розташовано. А головне - смачно! На приклад, сет грузинських спеціалітетів, в який входить 10 страв: бадріджиані, печики з горіхами, асорті пхалі, соління в грузинському стилі, салати кахурі, імерулі, глехурад, тбілісурі, асорті мясне грузинське, аджапсандалі, обійдеться у 990 гривень. Мангал сет: величезна коробка смаженого м’яса. А там: шашлик зі свинини 1400 грам, два люля з телятини, два люля з індички, шашлик з курочки 1300 грам, ребра на мангалі в гранатовому соусі, шашлик з овочів, соуси ткемалі, сацибелі, нашараб та аджика. І це все лише за 1690 гривень. Крім цього, подарункова коробка безкоштовно до двох вже замовлених боксів», - відповіли редакції на службі замовлень та доставки цих закладів.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 8

Корпоратив у закладах цієї мережі коштує 350-400 гривень з людини.

«З 18 до 30 грудня проводимо корпоративи. Дотримуючись всіх умов нашого карантинного сьогодення: за регламентом, в масках, рукавичках, навіть з кварцовими лампами закритого типу. Вночі ми не працюємо. Тільки до 22:00 години», - зауважили там.

Для тих, хто хоче смакувати самостійно складеним меню, але не має часу, чи бажання готувати, є можливість запросити додому персонального шеф-кухара. Така послуга стартує від 1000 гривень. Сума залежить від професійності та статусу кулінара.

«Спочатку треба зустрітися із замовником. В режимі онлайн, чи живому спілкуванні. Обговорили меню, визначились із часом, адресом та ціною. В ідеальному варіанті, закупкою продуктів займається не замовник, а виконавець. Тобто я. Чому, бо я краще знаю, до прикладу, яке м'ясо для якої страви буде смачним. Я і раніше працював на виїзд додому», - пояснює Іван Мельник.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 9

У соціальних мережах редакція Вінниця.info проводила опитування, якщо вінничани не бажають через коронавірус проводити корпоративи у закладах громадського харчування, то яке альтернативне святкування вони обрали. Серед креативних ідей ми почули: у Лісопарку біля ялинки, через програму відео-конференцій zoom, у заводських їдальнях. Для різноманіття та веселішого святкування, також пропонували запросити ведучих.

«Якщо запросять до лісу, я маю на увазі Лісопарк, і це буде порядна компанія, то нарядити з ними ялику, поводити хороводи, буде коштувати від 6 до 10 тисяч гривень. Ще три місяці тому я була заброньована і на корпоративи, і на новорічну ніч. Але нині ситуація нестабільна. То чекали до кінця грудня локдаун. Потім його не ввели. І щось загадувати, просто нереально. Корпоративи, вони будуть, але вже не у таких масштабах, які були раніше. Тому я започаткувала курси по ораторському мистецтву. Є перші випускники. Я себе реалізовую у цій сфері», - каже ведуча Ольга Сольвар.

Вдома, ресторані, ангарі чи лісі: як і де вінничани планують зустріти 2021-й в умовах карантину. Фото  - фото 10

Постійний читач запропонував провести корпоратив у сільському ангарі. Ми зв’язалися з одним із таких у Мізякові. Там сільського-господарське приміщення адаптували до комфортних умов. Працівники були готові виділити територію з фуршетом, музикою та фото-локацією. Також привести молоде теля для селфі, як символ 2021 року. Але почувши, що спілкуються з журналістами, перестали відповідати на дзвінки.

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info