17 верес. 2010 12:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

29

0

Домбровський пропонує моніторити вибори усім "колгоспом"

Домбровський пропонує моніторити вибори усім "колгоспом"

Закликає усі політичні партії створити реальний інструмент для контролю за виборчою кампанією


Домбровський пропонує моніторити вибори усім "колгоспом"

Міжпартійне депутатське об’єднання "Єдність Вінничини" пропонує об’єднатися усім учасникам виборчих перегоні для створення міжпартійного моніторингового комітету по контролю за підготовкою і проведенням виборів 31 жовтня.

Про це 17 вересня під час брифінгу заявив голова депутатського, міжпартійного об’єднання "Єдність Вінничини" Олександр Домбровський.

"Ми виходимо з пропозицією та пропонуємо всім політичним партіям, які будуть приймати участь у виборчому процесі у Вінницькій області створити між партійний моніторинговий комітет по контролю за підготовкою і проведенням виборів 31 жовтня", - заявив він.

О.Домбровський пропонує в цей комітет на добровільних засадах включити представників від засобів масової інформації, без обмежень і в будь-якій кількості. "Ми пропонуємо створити інформаційну політичну площадку на якій можна було б реагувати на ті адміністративні або не адміністративні виклики, які можуть бути на території будь-якого району або виборчого округу, який, мабуть, буде", – сказав він.

За словами голови міжпартійного об’єднання "Єдність Вінничини", пропонується проведення спільного міжпартійного разом із журналістами соціологічне опитування 31 жовтня на виході з виборчих дільниць для підтвердження чесності проведення виборів.

"Друга пропозиція також до всіх політичних партій, які будуть приймати участь у виборчому процесі – ми пропонуємо провести спільне міжпартійне разом із журналістами соціологічне опитування 31 жовтня на виході із необхідної кількості виборчих дільниць. Ми хочемо отримали результати попереднього голосування для того, щоб у засобів масової інформації і у політичних партій і головне у людей була 100% гарантія в тому, що вибори до місцевих рад у Вінницькій області пройдуть чесно, відверто, об’єктивно і не буде ніякого викривлення волі виборця", - пропонує О.Домбровський.

Він переконаний, що у разі об’єднання головних політичних гравців є можливість створення реального інструменту для контролю за виборчою кампанією.

"Якщо ми об’єднаємо всі політичні партії або принаймні головних гравців таких, як "Партію Регіонів", яка є сьогодні базовою провладною партією і партію "Батьківщина", яка є базовою опозиційною партією. Якщо ми зможемо створити такий спільний інструмент для контролю і наприклад, на виході декількох виборчих дільниць у нас буде результат соцопитування один, а результати виборчої кампанії – інші, тоді це буде підстава для того, щоб подумати, а чи не переписаний протокол, чи не вкинуто бюлетені, а який склад виборчої комісії там був, і хто за це відповідав? Тобто є моменти, які дають можливість нам не просто сприймати перемогу однієї або іншої політичної сили, а створювати реальний інструмент для контролю за виборчою кампанією", - пояснив О.Домбровський.

За його словами, всі серйозні партії, які входять у виборчий процес займаються соціологічними дослідженнями і в кожного є своя команда. "Знаючи соціологічні ресурси, які у основних гравців на сьогоднішній день – ми спільно можемо зробити коректне правильне і зважене соціологічне опитування на виході. Єдине – воно повинно бути взаємостримуюючим, умовно кажучи, ПР не повинна одна моніторити на виході, а повинна бути змішана група", - сказав О.Домбровський.

Він також зазначив, що кошторис цієї програми може бути взаємоузгоджений з тими, хто погодиться на співпрацю. "Я не думаю, що це велика ціна. Ціна цього результату буде набагато вища, ніж затрати, які нам потрібно буде понести", - переконаний О.Домбровський.

Він сподівається, що його пропозиції будуть почуті політичними гравцями. "Я сподіваюсь на те, що ці пропозиції будуть почуті і нам би хотілось, щоб політичні партії і засоби масової інформації підтримали ініціативу створення такої публічної площадки для проведення виборів до місцевих рад", - додав О.Домбровський.

Нагадаємо, бывший председатель Винницкой областной государственной администрации Александр Домбровский и председатель Винницкого областного совета Григорий Заболотный объявили о создании межпартийного депутатского объединения «Единство Винниччины».

В Україні 11 вересня, стартувала виборча кампанія з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 року.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0