8 лют. 2016 10:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

78

0

Довідку про перейменування вулиці вінничани отримають безкоштовно

Довідку про перейменування вулиці вінничани отримають безкоштовно

 Довідку про зміну назви вулиці у Вінниці видаватимуть безкоштовно 


Довідку про перейменування вулиці вінничани отримають безкоштовно

 Видача адресної довідки про зміну назви вулиці у зв’язку з виконанням Закону про декомунізацію здійснюється департаментом архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради безкоштовно.

Про це інформує Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Інші комунальні підприємства міста, які видаватимуть затребувані довідки, пов’язані з перейменуванням, теж це робитимуть на безоплатній основі. Таке рішення було прийняте виконкомом міської ради відповідно до доручення міського голови Сергія Моргунова.

На виконання Закону України «Про засудження тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» в кінці минулого року у Вінниці було перейменовано 135 вулиць, провулків, проїздів та тупиків. Наразі законодавство не вимагає оновлення прописки з новою назвою вулиці, або ж заміну якихось документів на власність. Однак, окремі структури можуть вимагати адресну довідку про зміну назви вулиці. Таку довідку може затребувати, наприклад, підприємство – надавач комунальних послуг, або ж нотаріус при укладанні угоди. Видачею адресної довідки займається департамент архітектури, містобудування та кадастру міської ради. І таку довідку мешканці міста, які проживають на перейменованих вулицях, отримуватимуть безкоштовно.

«Ми не знаємо, які в подальшому можуть бути зміни у законодавстві, і які довідки відповідно до законодавства будуть видаватися структурами міської ради або комунальними підприємствами. Тому міський голова Сергій Моргунов дав доручення – при затребуванні мешканцями міста у комунальних підприємств будь-яких довідок, які стосуються зміни назв вулиць, здійснювати це на безоплатній основі. По суті, рішення виконкому міської ради прийнято на випередження. Загалом же поки законодавством не передбачено заміну якихось документів у зв’язку з перейменуванням вулиць», - розповідає заступник міського голови Сергій Тимощук.

У Вінниці почали міняти назви зупинок громадського транспорту. 

ВИННИЦА.info