4 лют. 2014 11:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Україна
0

31

0

Друг Кернеса, оплотівець Жилін: Людину можуть вбити і нічого не буде. Це мене стимулює

Друг Кернеса, оплотівець Жилін: Людину можуть вбити і нічого не буде. Це мене стимулює

Друг Кернера, оплотівець Жилін: Людину можуть вбити і нічого не буде. Це мене стимулює


Друг Кернеса, оплотівець Жилін: Людину можуть вбити і нічого не буде. Це мене стимулює

 Керівник "Оплоту", який взяв на себе функції "оборони" Харкова Євген Жилін не приховує, що його люди готові завдавати тілесні ушкодження.

Про це він заявив в інтерв'ю Ленте.ру

"Як юрист я знаю, що є поняття знаходження людини в стані затримання злочинця. У ньому людина може іншій людині наносити тілесні ушкодження, щоб затримати злочинця і передати міліції", - сказав він.

"У країні відбуваються незрозумілі події, певні групи людей налаштовані дуже агресивно і захоплюють адміністративні будівлі. Можуть бути незадоволені владою, але не можна переступати рубікон і незаконними методами домагатися законності", - сказав він.

"Я як колишній правоохоронець не можу дивитися, як "Беркут" палять (коктейлями Молотова). У Києві вбивають міліціонерів, а на заході України - росіян бізнесменів" , - заявив Жилін.

Відповідаючи на репліку про те, що тільки суд може визнати, що затриманий був злочинцем, Жилін сказав:

"Так, але тут очевидний злочин (захоплення органів державної влади). Згідно КК, особа, яка затримає злочинця, не несе ніякої відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень легкої та середньої тяжкості", - сказав він.

"Якщо людині відрубати дві руки або вибити два ока - це тяжкий злочин, а якщо відламати одну руку або ногу - середній. Я хочу, щоб злочинці розуміли, що я можу відламати їм одну ногу повністю і мені за це нічого не буде", - упевнений Жилін.

"Більше скажу, якщо на мою людину хтось буде замахуватися палицею, то закон дозволяє мені його вбити. Якщо в ході затримання злочинця його вбили, перевищивши повноваження, то кримінальна відповідальність за це передбачена до трьох років, тобто ніяка", - сказав він.

"Людину можуть вбити просто так, і за це практично нічого не буде. Ці закони стимулюють мене як громадянина до припинення порушення громадського порядку, ці закони кажуть мені: "Женя, роби все, що хочеш, але попередь злочин". З таким настроєм ми збираємося і чекаємо, коли вони почнуть чинити злочини", - заявив Жилін.

"У нас є дані, які повідомляє нам влада, вона просить, щоб ми, люди, що займаються спортом, допомагали своєму місту не те щоб вижити, але залишитися незаплямованим" , - зізнався він.

Фанати кілька разів виходили на захист "євромайдана" у Харкові , хоча Жилін говорить про своїх потенційних супротивників поблажливо.

"Коли ми висунулися, міліція від "ультрас" відійшла, і вони відразу почали розбігатися. Але меру Кернесу почали дзвонити їхні батьки, тому мер зателефонував (нам) і попросив їх не чіпати. Мовляв, батьки сказали, що діти помилилися і прийшли не туди. Ну ми й зупинилися" , - розповідає Жилін, не приховуючи своїх близьких відносин з градоначальником і міліцією.

Українська правда


0
0