27 лип. 2021 14:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

132

0

Друк банерів - особливості, сфера застосування, різновиди

Друк банерів - особливості, сфера застосування, різновиди

Рекомендується докладніше вивчити особливості друку рекламної конструкції, а також розглянути сферу застосування.


Друк банерів виконується широкоформатним методом із застосуванням лазерних, струменевих та інших принтерів. Послуга користується популярністю, так як без неї важко уявити інтер'єрну і зовнішню рекламу, дизайн приміщень. Банери зустрічаються на вулицях міст і розміщуються з метою привернути увагу потенційних клієнтів. Рекомендується докладніше вивчити особливості друку рекламної конструкції, а також розглянути сферу застосування.

Особливості друку банерів

Широкоформатний друк банерів має безліч переваг. Процес виготовлення конструкцій не займає багато часу, тому можна швидко запустити рекламну компанію. Широкоформатним називають друк на принтерах, які працюють з листами більше А4. Готові банери можна використовувати як для великих, так і для маленьких рекламних майданчиків.

Друк банерів - особливості, сфера застосування, різновиди

Для друку використовуються різні принтери: лазерні, струменеві, фотонні, термотрансферні. Перший вид розрахований на папір з шириною листа не більше 910 мм. З їх допомогою можна швидко нанести зображення, і це головна перевага.

Струменеві принтери користуються найбільшою популярністю. У них застосовуються різне чорнило, наприклад, латексні, сольвентні, ультрафіолетові.

Фотонні принтери використовуються для якісного друку на фотопапері. Вони повільно працюють, але зате зображення виходить максимально яскравим і чітким.

Термотрансферні принтери використовуються для друку на ПВХ-плівці в рулонах. Нерідко пристрій оснащений плоттером, який дозволяє відразу вирізати надруковані наклейки. У даного варіанту є недолік - висока вартість.

Сфера застосування

Можна замовити банер для різних цілей, наприклад, для зовнішньої реклами. Можна розмістити надруковане зображення на фасаді будинку, над жвавою проїзною частиною, поряд з навігаційними вказівниками. Так вдасться привернути увагу до організації, повідомити про акцію, донести іншу важливу інформацію.

Також банери використовуються для оформлення інтер'єрів всередині приміщення. Плакати розміщують в самій будівлі, переслідуючи різні цілі. Наприклад, надруковане зображення може нести рекламний характер. Плакати використовують в якості художнього оформлення стін. З банера виходить креативний фон для фотографування, який часто встановлюється при проведенні заходів.

Виготовлення рекламних банерів замовляють з різних причин, але вони в будь-якому випадку виконують свої функції. Їх характеристики та властивості залежать від матеріалу виготовлення, а також способу друку.

Рекомендується ознайомитися з різновидами банерів, визначити, чим вони відрізняються один від одного.

Основні види:

  • Транспарант або перетяжка. Це двостороннє полотно з рекламою, яка встановлюється над проїзною частиною.
  • Брандмауер. Щит кріпиться на стіну будівлі, має великий розмір і завжди привертає увагу людей. Широкоформатний друк дозволяє наносити реалістичні і яскраві зображення.
  • Афіша або плакат. Має середню величину, розміщується на стендах і фасадах будівлі. Зазвичай включає в себе короткий текст, зображення.
  • Рекламне панно. Монтується на фасад будинку, вважається максимально інформативними рекламними носіями. Завдання рекламного панно - це коротко проінформувати аудиторію про сферу роботи об'єкта.

Будь-який вид банерів дозволяє швидко залучити клієнтів, проінформувати про що-небудь. Вартість їх виготовлення залежить від способу друку, тиражу, матеріалу та інших факторів, тому не можна назвати точну ціну.