24 берез. 2023 15:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

167

0

Дружина безвісти зниклого бійця із Вінниччини організовує для родин військових творчі заходи

Дружина безвісти зниклого бійця із Вінниччини організовує для родин військових творчі заходи

В такий спосіб хоче допомогти родинам захисників відволіктись від тяжких думок


Дружина безвісти зниклого бійця із Вінниччини організовує для родин військових творчі заходи

Родина Тетяни Огородоник до російського повномасштабного вторгнення жила щасливим життям на Вінниччині в містечку Іллінці. Жінка займалась творчістю, відкрила свою майстерню по виготовленню композицій із кашпо, і разом з коханим чоловіком виховувала 5-річного сина. Навіть в жахливому сні не могла уявити, що її родину роз’єднає війна. Ось уже понад 5 місяців – вона чекає на свого чоловіка, який вважається зниклим безвісти за особливих обставин.

Свою історію Тетяна розповіла кореспонденту Вінниця.info.

Дружина безвісти зниклого бійця із Вінниччини організовує для родин військових творчі заходи

«Мій чоловік до повномасштабного вторгнення росії працював будівельником, а я облаштувала майстерню по виготовленню композицій із кашпо, почала пробувати робити свічки. Ми жили як усі звичайні люди, раділи, вирішували власні проблеми. А коли ця біда трапилась у нашій країні, чоловік прокинувся і каже: «Я йду у військкомат». Він не проходив строкової служби. Пішов добровольцем. Я не намагалась його відмовляти. Зрозуміла.

Спершу він був в територіальній обороні, в області на навчаннях. Зв’язувались ми ледь не щодня, а у вересні його відправили у Донецьку область. Дзвінки стали все рідшими, розмови коротшими. А 13 листопада він не вийшов з бою», - розповідає Тетяна Огородник.

Уже як 5 місяців Тетяна живе в невідомості, з болем, відчаєм, нерозумінням розпачем і так можна перерахувати ще багато емоцій, які переслідують жінку до сьогодні. Попри все, вона взяла себе в руки і вирішила організувати для родин військових творчі зустрічі.

«Я отримала офіційне сповіщення від військкомату, що мій чоловік зник безвісти 21 листопада минулого року. Було важко. Але на третій день, коли я побачила, що моя дитина їсть два дні лише цукерки, взяла себе в руки. Зараз живу сподіваннями, що чоловік у полоні. Займаюсь з психотерапевтом.

Зустріла однодумців, які підтримали і підтримують мою ідею. Зараз я організовую безкоштовні творчі майстер-класи для родин військових. Хочу бути корисною і тому запрошую рідних воїнів, чиї близькі загинули, безвісти зниклі, в полоні, або і далі нас боронять, приходити на майстер-класи.

Будемо виготовляти свічки, композиції в бетонних кашпо зі стабілізованим мохом, сухоцвітами, сукулентиками і кактусятами. Певна, вони допоможуть відволіктися від тяжких думок. Матеріалами і всім, я забезпечую», - говорить дружна військового.

Перші творчі майстер-класи, Тетяна запланувала уже наступного тижня. Вони будуть проходити у містечку Іллінці, вул. Європейська 15А( побуткомбінат )2 поверх.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info