30 листоп. 2022 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

140

0

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці

Також понад 140 окопних пічок, а також шанцевий інструмент для облаштування бліндажів для наших захисників та захисниць


Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці

Вінниця передасть автомобілі, генератори та квадрокоптери для потреб військових. Також понад 140 окопних пічок, а також шанцевий інструмент для облаштування бліндажів для наших захисників та захисниць – зібрали громади Вінниччини в межах проєкту «Тепло від дому до окопу», ініціатором якого виступив Гуманітарний штаб.

Про це повідомляє міська рада за інформацією мера Вінниці Сергія Моргунова.

30 листопада завершився перший етап проєкту «Тепло від дому до окопу». Наступним кроком стане доставка вантажу нашим бійцям – підрозділам із Вінниччини та батальйону територіальної оборони, які несуть службу на передовій. Це результат спільних зусиль, наголосив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, який сьогодні разом із головою обласної Ради Вячеславом Соколовим зустрівся з представниками громад області, які долучились до проєкту, метою якого є підготувати наших воїнів до зими. А це – 50 громад Вінниччини.

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці

Від громад надійшло більше 140 пічок для відправки на фронт. Частину з них виготовили на замовлення депутатів Вінницької міської ради. Кожна з громад також зібрала інструмент для наших військових: лопати, сокири, кирки, а також – скоби, цвяхи, утеплювач, плівку, свічки. Це наразі те, що дуже потребують наші воїни, каже Сергій Моргунов. Водночас за його словами, Вінниці вдалося виконати й інші їхні запити, що стосуються генераторів, дронів та автомобілів.

«Пікапи, автівки з повним приводом, буси з повним приводом – це саме те, що потребують наші хлопці на фронті. І з цим зараз реально складно, об’єктивно шукали майже місяць, але дві машини ми знайшли у Німеччині. Дообладнаємо автівки відповідно до запиту наших хлопців», – зазначає міський голова.

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці - фото 2

Сергій Моргунов додав, що силами команди Муніципальної варти вдалось підготувати для захисників ще й мікроавтобус.

«Саме в рамках роботи Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу, який координує Володимир Гройсман, громади Вінницької області спільно працюють над тим, щоб постійно збирати усе необхідне за запитами наших вінничан, які знаходяться на фронті. Три автомобілі за моєю спиною – це черговий внесок нашої територіальної громади, – каже Сергій Моргунов. – Хочу подякувати і транспортній компанії за те, що допомогли із забезпеченням необхідною кількості генераторів, і міжнародним партнерам, які надали нам квадракоптери. Це якраз приклад того, що спільно можна багато чого зробити, щоб допомогти нашим захисникам на фронті».

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий додав, що проєкт «Тепло від дому до окопу» далеко не перший, який реалізується в області за ініціативи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. З перших днів роботи Штабу були визначені основні пріоритети. Це допомога внутрішньо переміщеним особам, підтримка малозабезпечених родин області, сприяння Збройним Силам України та підтримка економіки.

«Важливо постійно підтримувати наших військових, і у теперішній час, коли холод, коли мокро, коли сніг. Дякую головам громад, депутатам різних рівнів, жителям громад, бізнесу, волонтерам, які допомагають нашим Збройним Силам України. Важливо, щоб у місцевого самоврядування була єдність, як і з перших днів війни. Ми маємо бути єдині духом, щоб ті, хто захищає нашу країну, це теж відчували», – каже голова обласної Ради.

Своєю чергою Сергій Моргунов додав, що завдяки Міжнародному координаційному гуманітарному штабу, Вінниця виступає як ланцюжок допомоги, що надходить із багатьох країн світу: від Австралії до Японії.

«Якщо говорити про саму допомогу, важливо те, що ми відчуваємо, що не одні, але я впевнений в тому, що нам, мабуть, ніхто не допомагав так, як допомагає, якби не бачили наскільки ми сильні та згуртовані як український народ і з точки зору підтримки наших Збройних Сил і як ми взагалі долаємо всі ці виклики. І наскільки ми готові боротися до кінця для того, щоб зберегти свою націю і свою рідну державу!» – наголосив Вінницький міський голова.

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці - фото 3

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці - фото 4

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці - фото 5

Два автомобілі та мікроавтобус – чергова допомога для військових від Вінниці - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – міської ради