18 січ. 2011 09:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

43

0

Два літри пива «допомогли» вінницькому дев’ятикласнику розпочати стрілянину в школі

Два літри пива «допомогли» вінницькому дев’ятикласнику розпочати стрілянину в школі

Подробиці інциденту в вінницькій школі №29, де учень 9-класу застосував зброю проти десятикласників


Два літри пива «допомогли» вінницькому дев’ятикласнику розпочати стрілянину в школі

Учень 9-го класу однієї з вінницьких шкіл перед тим, як відкрити стрілянину з пневматичного пістолета по десятикласникам, випив 2 літри пива.

Про це на брифінгу повідомив начальник вінницького міського управління МВС Юрій Куций.

За його словами, 14 січня по лінії 102 надійшов виклик, що в одній із шкіл застосовується зброя. «Коли виїхала слідчо-оперативна група було з’ясовано, що 9-тикласник напідпитку, прийшовши на урок фізкультури, а в той час з роздягальні виходив після занять 10-й клас, і між знайомими виникла суперечка. Спочатку вони з’ясовували відносини «на кулаках», а потім, той, що застосував пневматичну зброю, програючи в цьому «кулачному бою», застосував зброю і здійснив пару пострілів. 10-тикласник виявися боксером і дав підозрюваному опір, а цього напідпитку заїло і він застосував зброю», - зазначив Ю.Куций.

За його словами, хлопцем була застосована пневматична зброя, яка продається в магазинах без дозволу стріляє металевими кульками за допомогою балончика із стислим газом. «В результаті стрілянини серйозних пошкоджень трьом школярам немає, проте були звернення в лікарню з непроникаючими пораненнями. Два хлопця отримали поранення в руку, а третьому кулька від стінки відрекошетила у плече. Дітям видано направлення в судмедекспертизу і вони проходять обстеження», - повідомив начальник вінницького міського управління МВС.

За словами самого ж підозрюваного, він до інциденту вжив 2 літри пива. «Хлопець характеризується з негативної сторони за погане навчання, прогули уроків та відноситься до неблагополучної родини», - сказав Ю.Куций.

Він зазначив, що подібних випадків у Вінниці взагалі не було, тим паче в учбових закладах.

Крім того, начальник вінницького міського управління МВС повідомив, що у 10 школах Вінниці обладнані «тривожні кнопки» і вони себе виправдовують, інші школи наразі вишукують кошти для їх встановлення. «Загалом виклики по цим кнопкам надходять у вечірній час, коли хтось невідомий знаходиться на території школи. Це був експеримент, і ці кнопки були безкоштовно встановлені Державною службою охорони. Проте у школі, де стався цей інцидент, такої кнопки немає», - сказав Ю.Куций.

Відносно 9-тикласника, який застосовував зброю, порушена кримінальна справа за статтею 296 ч.4 (хуліганство) Кримінального кодексу, на батька складено адмінматеріал по ст.184 ч.3 (неналежне виконання батьківських обов’язків) Кодексу про адміністративні порушення.

Розслідування триває.

ВИННИЦА.info


0
0