1 груд. 2016 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

47

0

Двом бійцям, які отримали важкі поранення в АТО, купили квартири у Вінниці

Двом бійцям, які отримали важкі поранення в АТО, купили квартири у Вінниці

 30 АТО-вцям виділили ділянки біля Вінниці 


Двом бійцям, які отримали важкі поранення в АТО, купили квартири у Вінниці

 За рахунок коштів державного бюджету двом інвалідам, які втратили нижні кінцівки у зоні АТО, придбано житло у м. Вінниця.

Про це повідомляє прес-центр Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА за інформацією головного спеціаліста сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олега Дмитрійчука.

За словами посадовця, у 2016 році сектор Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області реалізовував п’ять програм: щодо санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації, професійної адаптації, протезування втрачених кінцівок та закупівля житла воїнам, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

«На даний час здійснено протезування трьох бійців. Ще троє знаходяться на лікуванні та очікують протезування. Санаторно-курортним лікуванням скористалися 23 інваліда АТО і 185 учасників бойових дій, які пройшли службу у зоні АТО. Психологічну реабілітацію пройшов 351 військовослужбовець.

Для двох інвалідів, які втратили нижні кінцівки, за рахунок державного бюджету, придбано житло у м. Вінниця ще один інвалідів на даний час готує необхідні документи для придбання житла», - зазначив Олег Дмитрійчук.

За словами Олега Дмитрійчука їх Сектор тісно співпрацює з Держгеокадастром у Вінницькій області. За клопотанням представників сектору, учасникам АТО Вінниччини було виділено 30 земельних ділянок під садівництво у селі Іванівка та 12 земельних ділянок у селі Бохоники Вінницького району.

Нагадаємо, з початку проведення Антитерористчної операції на сході України, з близько 14 тисяч осіб Вінниччини пройшли службу в АТО.

Вінниця.info