27 жовт. 2021 14:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

142

0

Двостороннє тестування майбутніх професій: у Вінниці успішні люди проведуть майстеркласи для «сонячної» молоді

Двостороннє тестування майбутніх професій: у Вінниці успішні люди проведуть майстеркласи для «сонячної» молоді

30 представників різних професій зустрінуться з кількома десятками «сонячних» людей різного віку


Двостороннє тестування майбутніх професій: у Вінниці успішні люди проведуть майстеркласи для «сонячної» молоді

2 листопада у Вінниці презентують та офіційно розпочнуть національний проєкт «Сонячні професії». У ньому візьмуть участь потенційні роботодавці, які зможуть запропонувати різноманітні професії людям із синдромом Дауна. А також діти та молодь, які мають цю особливість. Головна мета заходу - формування в Україні законного та доступного права «сонячних» людей на професійне навчання та працевлаштування, самореалізацію та незалежність.

«Це буде двостороннє тестування. Коли успішні люди познайомляться та спробують відчути, яку роботу вони зможуть запропонувати «сонячним» людям. А наші діти відчують, спробують наживо, чим вони можуть займатися та заробляти собі на життя у майбутньому. Адже, у них в перспективі не лише вишивати бісером, чи лагодити взуття», - розповідає організатор проєкту Тетяна Гнатик, яка представляє ГО «Вінниця Даун Синдром».

Двостороннє тестування майбутніх професій: у Вінниці успішні люди проведуть майстеркласи для «сонячної» молоді

30 представників різних професій зустрінуться з кількома десятками «сонячних» людей різного віку.

«На презентацію завітають 20 вінницьких та десять київських успішних людей у різних галузях. Це: дизайнери, лікарі, ресторатори, політики, педагоги, блогери, журналісти та телевізійники, співаки, танцюристи, кухарі, спортсмени, парикмахерки. Вони ж у майбутньому, під час реалізації проєкту проведуть свої майстеркласи. До прикладу, власник кав’ярень навчить, як приготувати каву, її подати та продати. Або, запросять на підприємство по пошиттю одягу. А наша «сонячна» молодь поспостерігає та спробує кроїти та шити. Блогер поділиться секретами зйомок «вірусних» відео для соціальних мереж. А телеведучі запросять на столичний канал», - перераховує Тетяна Гнатик.

Двостороннє тестування майбутніх професій: у Вінниці успішні люди проведуть майстеркласи для «сонячної» молоді - фото 2

Тетяна також зауважує, що цей проєкт не лише для роботодавців та «сонячної» молоді.

«А також для батьків. Адже, вони також повинні орієнтуватися у тому, чим можуть і будуть у майбутньому займатися їх діти», - зауважує вона.

Знайомство роботодавців та майбутніх «сонячних» працівників триватиме кілька тижнів. На майстеркласах зберуть відеофотоархів, який у середині грудня представлять у холі одного з вінницьких торгових центрів.

Двостороннє тестування майбутніх професій: у Вінниці успішні люди проведуть майстеркласи для «сонячної» молоді - фото 3

На самій презентації також покажуть короткометражний фільм «Марія Гнатик». Стрічку створили у рамках всеукраїнського проєкту «Від териконів до Карпат». Мета - популяризації митців з інвалідністю.


«Сонячні» професії/SunProUa - це всеукраїнський соціальний проєкт про право на мрії та самореалізацію «сонячних» людей.

18 грудня о 16:00 - гала-вечір завершення виставки у Вінниці із презентацією результатів навчання, анонсуванням майбутніх планів проєкт та святкуванням із всіма учасниками та гостями. Вхід відкритий.

Двостороннє тестування майбутніх професій: у Вінниці успішні люди проведуть майстеркласи для «сонячної» молоді - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з домашнього архіву Тетяни Гнатик.

title