19 черв. 2018 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

109

0

Двоє хлопців з Вінниччини підробили медичні висновки, щоб «відкосити» від армії

Двоє хлопців з Вінниччини підробили медичні висновки, щоб «відкосити» від армії

 Так двоє жителів області нестимуть кримінальну відповідальність за підроблення медичних висновків.


Двоє хлопців з Вінниччини підробили медичні висновки, щоб «відкосити» від армії

 Весною більше 800 вінничан під час призову пішли на військову службу у Збройні Сили України. Як і кожного року, не обійшлося без тих, хто хотів «відкосити» від армії. Так двоє жителів області нестимуть кримінальну відповідальність за підроблення медичних висновків.

«Є і особи, які роблять собі фіктивні медичні довідки та інші шляхи, і вважають це краще, аніж відслужити встановлений Законом України термін. Навіть жінки ідуть на військову службу за контрактом, залишаючи свої родини та домівки, задля виконання завдань у зоні Антитерористичної операції.

Яскравими представниками «касти боягузів» являються два громадяни Вінницької області, які під час весняного призову на строкову військову службу надали на розгляд призовної комісії підроблене медичне заключення. Їм загрожує відповідальність передбачена ч. 2 ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», - повідомляє прес-служба Вінницького обласного військового комісаріату.

Також додають, що військовослужбовці строкової служби не залучаються до участі в бойових діях, а проходять службу у пунктах постійної дислокації військових частин, баз, арсеналів, складів. Хлопці, які проходять строкову військову службу забезпечені усім необхідним, а також щомісячно отримують державне грошове забезпечення. 

Вiнниця.info