21 січ. 2015 11:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

30

0

Двоє вінничан вбили житомирянина, а потім облили бензином і підпалили

Двоє вінничан вбили житомирянина, а потім облили бензином і підпалили

 Чоловік лікувався у вінницькому військовому госпіталі, а потім безслідно зник


Двоє вінничан вбили житомирянина, а потім облили бензином і підпалили

31 грудня минулого року в міліцію надійшло повідомлення від жителів с. Мізяківські Хутори, що на узбіччі дороги горить автомобіль. На місце виїхали негайно виїхали пожежна служба та слідчо-оперативна група міліції. У правоохоронців не було жодних сумнівів, що автівку підпалили. Власника машини не було ні в салоні ні поблизу.

Про це повідомляє сектор зв’язків із громадськістю УМВС у Вінницькій області.

За словами заступника начальника УМВС Олександра Глянька, оперативники карного розшуку почали з’ясовувати, кому належить спалений «ВАЗ 2115». Міліція почала відпрацьовувати територію, опитувала можливих свідків пригоди.

Через три години після пожежі до міліції надійшла заява про зникнення 53-річного жителя Житомира від його брата.

Двоє вінничан вбили житомирянина, а потім облили бензином і підпалили

Двоє вінничан вбили житомирянина, а потім облили бензином і підпалили - фото 2

Чоловік лікувався у вінницькому військовому госпіталі, а потім безслідно зник. Як з’ясувалося, він і був власником спаленої автівки. Усе говорило про те, що чоловік став жертвою злочину. Було сформовано посилену слідчо-оперативну групу міліції, розпочаті розшукові слідчо-оперативні заходи.Задіювалися додаткові сили міліції для прочісування місцевості. В результаті на відстані кілометра від місцезнаходження автомобіля в лісовому масиві було виявлено обгорілого чоловіка, якого опізнав його брат, що звернувся з заявою в міліцію.

Були задіяні оперативні можливості, які дозволили встановити і затримати двох 22-річних вінничан, які раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності. Вони зізналися в скоєному, співпрацюють зі слідством. Вилучені речові докази, які підтверджують вину затриманих. За попередніми даними слідства, у одного з підозрюваних були цивільно-правові відносини, пов’язані з позикою грошей. Молодик позичив у потерпілого гроші під заставу власного автомобіля.

За словами Олександра Глянька, підозрюваний разом з товаришем продумали схему повернення автомобіля. Потерпілого виманили на заправку начебто для купівлі «Опеля», який був заставлений за борги. В результаті чоловіку були нанесені ножові поранення в області шиї, несумісні з життям. Вбитого чоловіка вивезли в лісопосадку, облили бензином та підпалили. Автомобіль спалили з іншого боку лісового масиву. В автівці вбитого злочинці забрали документи на «Опель», який згодом забрали на стоянці в Житомирській області.

Зловмисникам доведеться відповідати перед законом за скоєння умисного вбивства відповідно до ст.115 КК України. За такий злочин передбачено покарання до 15 років ув’язнення або довічне перебування за гратами.

Триває слідство.

ВИННИЦА.info