12 груд. 2015 14:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Спорт
0

54

0

Двоє вінницьких борців здобули Кубок України і путівки на чемпіонат Європи

Двоє вінницьких борців здобули Кубок України і путівки на чемпіонат Європи

 Вінницькі борці Ігор Дідик і Февзі Мамутов здобули Кубок України 


Двоє вінницьких борців здобули Кубок України і путівки на чемпіонат Європи

 В Черкасах розігрувався Кубок України з греко-римської боротьби серед чоловіків. Золоті нагороди там вибороли вихованці Вінницької школи вищої спортивної майстерності Ігор Дідик і Февзі Мамутов. Вони також здобули путівки на чемпіонат Європи, який матиме статус одного з етапів відбору на Олімпіаду-2016. Він відбудеться в лютому наступного року в Словаччині.

Про це повідомляє Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Подробицями виступу 24-річного Ігоря Дідика поділився його батько і тренер Сергій Дідик – екс-рекордсмен світу з важкої атлетики і директора міської спортивної школи № 5. У ваговій категорії Ігоря виступали 13 спортсменів. Але вже перша сутичка вінничанина за складністю була на кшталт фінальної.

– На старті син потрапив на найсильнішого опонента – киянина Миколу Кучмія. Його тренує головний тренер національно збірної України Артур Зігасов. Після того, яку Ігор поборов головного конкурента, він провів ще дві сутички. В одній з них переміг з рахунком 8:0. В іншій – лідирував з рахунком 9:0 і завершив її технічним кидком, за який було зараховано чисту перемогу, – сказав Сергій Дідик.

За словами Сергія Дідика, у Вінниці немає жодного спаринг-партнера для сина важче за 90 кг, а Ігор виступає категорії на 40 кг важче. Тому на збори і спаринги йому доводиться виїздити до Києва, Запоріжжя та інших регіонів. Раніше Ігор Дідик був чемпіоном світу серед молоді, а тепер мріє про олімпійську ліцензію.

 

ВИННИЦА.info