20 верес. 2022 13:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

134

0

Двоє вінничан зібрали понад мільйон гривень під час книжкових аукціонів

Двоє вінничан зібрали понад мільйон гривень під час книжкових аукціонів

Найдорожчий лот – Перший том Шекспіра в перекладі П.Куліша 1881 року


Двоє вінничан зібрали понад мільйон гривень під час книжкових аукціонів

Вінничани Олександр Гнатюк та Сергій Філіппов зібрали мільйон 100 тисяч гривень і купили для військових амуніцію та тепловізори. Ці кошти вони заробили під час шести книжкових аукціонів. Найдорожчий лот – Перший том Шекспіра в перекладі П.Куліша 1881 року.

Про це пише Суспільне Вінниця.

«За ці аукціони уже було відправлено 6 тисяч книг. Є у нас книга яка коштує 100 гривень, а продається за тисячу», – розповідає Олександр Гнатюк.

На аукціон виставляли як вживанні книги, так і нові, – каже Сергій Філіппов. На підготовку йде кілька тижнів. Спершу книги формують по рубиках, далі – фотографують і викладають в інтернет.

На книги, які вже прибали на аукціоні – наносять відповідний штамп. Сергій Філіпов каже, були випадки, коли до них поверталися книги, придбані на аукціоні. Це розуміли зі штампу. На аукціоні продають лише україномовні видання.

Ціни на книги ставлять невеликі, – розповідає Сергій Філіпов. Втім, під час торгів вартість зростає. Найдорожчий лот, який продали – це Перший том Шекспіра в перекладі П.Куліша 1881 року. За нього вторгували понад 9 тисяч гривень.

«Видана книжка – це раритет. І за 9 тисяч 600 гривень ми її продали. Тут такі бувають твори, що, навіть, на барахолках їх немає», – кажн Філіпов.

Книги на аукціоні купують не лише читачі з України, а й зі Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Фінляндії та Польщі. Зараз хлопці готуються до проведення 7 аукціона. Гроші з нього, кажуть, підуть на спецзамовлення військових.

Двоє вінничан зібрали понад мільйон гривень під час книжкових аукціонів

Двоє вінничан зібрали понад мільйон гривень під час книжкових аукціонів - фото 2

Двоє вінничан зібрали понад мільйон гривень під час книжкових аукціонів - фото 3

Двоє вінничан зібрали понад мільйон гривень під час книжкових аукціонів - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Суспільне Вінниця