17 берез. 2021 10:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

344

0

Диджиталізований пенсіонер: вуличний музикант приймає гроші через QR-код. Фото і відео

Диджиталізований пенсіонер: вуличний музикант приймає гроші через QR-код. Фото і відео

Готовий також приймати від перехожих й біткоїни. А ще, якщо стане за потреби, придбає касовий апарат із безконтактною технологією «PayPass»


Диджиталізований пенсіонер: вуличний музикант приймає гроші через QR-код. Фото і відео

Підробити до пенсії використовуючи сучасні технології. Таким шляхом пішов 67-річний Олександр Шамігов з Вінниці. Він вуличний музикант із стажем. Зважаючи на прогрес, оформив та видрукував банківський QR-код. Завдяки якому перехожі можуть віддячити за бездоганну гру «гонораром» зі смартфона.

«У багатьох перехожих немає готівки. І вони мені про це частенько говорили. Ну, от якби у мене був QR-код, то миттю б переказувати гроші на мій рахунок. Я й подумав, а чому це не зробити? Якщо я і пенсіонер, то що, не повинен диджиталізуватися?», - розповідає Вінниця.info Олександр Іванович.

Диджиталізований пенсіонер: вуличний музикант приймає гроші через QR-код. Фото і відео

Диджиталізований пенсіонер: вуличний музикант приймає гроші через QR-код. Фото і відео - фото 2

Шамігова частенько можна побачити у центрі Вінниці. Зазвичай у сквері на Європейській площі. Сюди він приїздить велосипедом з іншого кінця міста. Свій 20-кілограмовий баян «Юпітер» возить у саморобному багажнику. Узимку вразив перехожих святковою ілюмінацією, якою прикрасив ровера та музичний інструмент.


Зауважимо, Олександр Шамігов не просто вуличний музика.

«Таких людей як я, називають маестро. Це той, хто пише ноти та по ним грає оркестр. В музиці я понад півсторіччя. Маю 35 років педагогічного стажу. 18 років працював у Вінницькому педагогічному інституті. Там я викладав баян, сопілку, гітару. Керував там оркестром. Працював ще у всіх педагогічних закладах. Училищах, школах, дитячих садочках. В молодості ще й служив у ансамблі пісні та танцю Закавказького військового округу. Всі курорти там об’їздив, наше Чорноморське узбережжя. Бував і на Лазурному березі у Франції. А ще Німеччині, Італії, Іспанії. От в Іспанії грав у підводному ресторані. Мене питали друзі, як воно там грається. Я сміявся у відповідь: «Як у підводному ресторані. А зараз би міг поїхати до Європи. Там мене знають чи не всі музичні колективи. От до прикладу, в Ніцці, збирав місцевих музикантів до купи і грали мою музику. Так само і в інших закордонних містах, де до карантину частенько гастролював. А тепер сказали, що українські заробітчани повинні заробляти гроші дома. А начальство треба слухатися. От і у Вінниці до пенсії трошки є», - вже розповідав нам Олександр Іванович.

Диджиталізований пенсіонер: вуличний музикант приймає гроші через QR-код. Фото і відео - фото 3

Диджиталізований вуличний музикант із «стажем» жартує, що готовий приймати від перехожих й біткоїни. А ще, якщо стане за потреби, придбає касовий апарат із безконтактною технологією «PayPass».

Нагадаємо, приймати гроші від перехожих через банківський QR-код також пропонували ще одні молоді вуличні музиканти. А сліпий вуличний скрипаль писав листа принцесі Діані

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title